مطالعات نشان داد؛
مولکول های موجود در سبزیجات به کاهش عفونت ریه کمک می کنند
مطالعات اخیر محققان موسسه فرانسیس کریک نشان دادند: مولکول های موجود در سبزیجاتی مانند بروکلی و گل کلم، به حفظ سلامت ریه و کاهش عفونت کمک می کنند.
به گزارش سیناپرس، گیرنده آریل هیدروکربن (AHR)، پروتئینی است که در اندام های روده و ریه یافت می شود. مولکول های طبیعی موجود در سبزیجات چلیپایی از جمله کلم پیچ، گل کلم و کلم بروکلی یا کلم، منجر به فعال شدن AHR به منظور هدف قرار دادن برخی ژن ها می شوند.
این سبزیجات، سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند که با خواص ضد سرطانی مرتبط هستند. علاوه بر این، به عنوان ضد باکتری و ضد ویروس عمل کرده و سیستم ایمنی بدن را تنظیم می کنند.
مطالعات پیشین، نقش AHR بر سلول های ایمنی را نشان داده بودند، اما تحقیق اخیر نشان داده است، AHR، در سلول های اندوتلیال که رگ های خونی در ریه را می پوشانند نیز بسیار فعال است.
ریه بخش اصلی دستگاه تفسی جانداران محسوب می شود و وظیفه تامین اکسیژن برای بافت ها و سلول های بدن را بر عهده دارد؛ علاوه بر این، ریه ها باید مانع ورود آلودگی، ویروس و باکتری ها به بدن شوند.
محققان، مجموعه ای از آزمایش ها را روی موش ها انجام دادند تا تاثیر AHR بر موانع ریوی را بهتر درک کنند. به گزارش سیناپرس، تیم تحقیقاتی دریافت؛ هنگامی که موش ها به ویروس آنفولانزا مبتلا شدند، خون به درون کیسه های هوایی در ریه ها نشت کرد. سپس محققان نشان دادند که AHR قادر به جلوگیری از این پدیده است و از نشتی سد ریوی جلوگیری می کند.
دانشمندان اظهار داشتند: یافته های ما نشان داده اند که AHR، یک نقش محافظتی در سد ریوی دارد که تحت تأثیر عفونت آسیب می بیند، اما می توان با رژیم غذایی مناسب آن را بهبود بخشید.
به گزارش سیناپرس، یافته های تحقیقاتی در مجله Nature منتشر شده اند.
مترجم: سنا دلفیه
No tags for this post.