ابداع روشی نوین برای اصلاح سطحی پارچه پلیاستری در کشور
محمد مهدی جولایی، دانشآموخته دکتری رشته مهندسی نساجی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه این مهم در رساله دکتری وی با عنوان "سنتز نانو مس و پایدارسازی آن روی کالای پلیاستر و بررسی ویژگیهای کالا" محقق شده است، درباره این روش ابداعی گفت: با توجه به مصرف روزافزون پلیاستر و به دلیل کاربرد و ویژگیهای منحصر به فرد آن، همچنین استفاده نانو فلز مس به علت داشتن خواص فیزیکی و شیمیایی مناسب (خاصیت ضدباکتری، در دسترس و ارزان بودن و …) به منظور تولید محصولات جدید صنعتی این پروژه تبیین شد.
وی با بیان اینکه تا کنون برای سنتز نانومواد و اصلاح سطحی ساختار پارچه از دو مرحله استفاده میشد، افزود: با این روش علاوه بر کاهش زمان صرف شده و هزینه به جهت همزمانی دو عملیات، قرارگیری نانو مس سنتز شده با شکلهای مختلف و به صورت صفحات با ضخامت در ابعاد نانومتر روی کالای پلیاستری ایجاد شده است.
جولایی ادامه داد: پس از سنتز نانومس روی کالا و ایجاد کالای پلیاستری اصلاح شده بر اساس کاربرد، ویژگیهای مختلف مانند تغییرات رنگ، ضد میکروبی، ثبات شستشویی، طول خمشی و آزمایشهای UV/VIS، SEM/EDX، FT-IR، XRD، DLS جهت بررسی و کارایی روش مورد استفاده قرار گرفت که خاصیت ضد میکروبی کالای اصلاح شده تقریبا 100 درصد کشندگی دو نوع باکتری گرم مثبت و منفی را نشان داد.
وی با بیان اینکه تصاویر SEM سنتز نانو مس را روی کالای پلیاستری بصورت صفحاتی به طول nm50 تا nm500 و ضخامت nm30 تا nm50 نشان داده است، تصریح کرد: همچنین متوسط توزیع اندازه نانوذرات توسط DLS بین nm 35 تا nm140 گزارش شده و تاثیر ترکیبات چهارگانه (گلوکز، بتا سیکلودکسترین، ستیل تری متیل آمونیوم بروماید، کلرید قلع) سبب تشکیل نانو صفحات به شکلهای مختلف بیضوی و چهارگوش شده است.
جولایی خاطرنشان کرد: آزمایشهای XRD و SEM/EDX روی کالای اصلاح شده، ایزوتوپهای مختلف مس CuO، Cu2O، Cu0 را روی کالا نشان داده است و گزارش آنها در مجلات معتبر داخلی و بینالمللی (ISI) متعدد نمایه شده است.
بر اساس اعلام روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، این رساله با استاد راهنمایی دکتر مجید منتظر و دکتر ابوسعید رشیدی و با مشاوره دکتر محمد بامنی مقدم ارائه شده است.
No tags for this post.