شناسائی چهار گونه متفاوت از زرافه ها
زرافه به عنوان بلند ترین پستاندار و جانور ساکن در کره زمین شناخته شده و به دلیل ساختار ویژه و منحصر به فرد خود و دارا بودن گردنی بلند و رنگ پوست مشابه با پلنگ؛ همواره مورد توجه انسان ها قرار داشته است. این جانور به طور طبیعی ساکن و بومی قاره آفریقا است و برای سده های طولانی، دانشمندان اعتقاد داشتند که همه نژاد های زرافه در یک گروه طبقه بندی شده و تفاوتی با هم ندارند. به تازگی مطالعات ژنتیکی انجام شده روی زرافه ها بر این فرضیه خط بطلان کشیده و پژوهش های جدید نشان می دهد که در حقیقت می توانیم زرافه های موجود در کره زمین را به چهار دسته کلی و متفاوت تقسیم کنیم.
بر اساس این تحقیقات ، زرافه ها دارای چهار گروه کلی هستند که عبارتند از: زرافه های شمالی، زرافه های جنوبی ؛ زرافه های مشبک یا reticulated giraffe و در آخر؛ زرافه های ماسای Masai .
بر اساس این تحقیقات ، زرافه ها دارای چهار گروه کلی هستند که عبارتند از: زرافه های شمالی، زرافه های جنوبی ؛ زرافه های مشبک یا reticulated giraffe و در آخر؛ زرافه های ماسای Masai . پژوهشگران در این مطالعات همچنین دریافتند این چهار گونه زرافه در حالت عادی و در طبیعت به هیچ عنوان با یکدیگر آمیزش نداشته و هر گروه از این زرافه ها تنها از میان اعضای مشابه خود اقدام به انتخاب جفت می کنند.
در این مطالعات، پژوهشگران از پوست یکصد و نود زرافه مختلف در طبیعت نمونه برداری کرده و هسته دی ان ای این موجودات مورد مطالعه قرار گرفت. در این پژوهش؛ هفت توالی ژنتیکی این زرافه ها بررسی شد که این موضوع پژوهشگران را قادر به بررسی دقیق تنوع ژنتیکی این جانور کرد.
به گفته کارشناسان؛ مطالعات ژنتیکی می تواند به ما در مورد تنوع گونه های جانوری اطلاعات جدیدی ارائه کند اما این اطلاعات لزوما به معنی امکان پذیر شدن حمایت و حفاظت قطعی از این حیوانات؛ نیست.
در همین رابطه آرون شافر ، پژوهشگر و متخصص ژنتیک جانوری در دانشگاه Peterborough کشور کانادا اعلام کرد: تا کنون ما به طور قطعی قادر به درک قدرت ژنومیک در حفاظت از جانوران نشده ایم.
منبع: xinhua
ترجمه: فاطمه کردی
No tags for this post.