ایران از نظر ابتلا به ام اس در منطقه پرخطر قرار دارد
دکتر عبدالرضا ناصر مقدسی افزود: بیماری ام اس بیشتر جوانان را درگیر می کند و پرداختن به جنبه های مختلف این بیماری که تاکنون به آنها کمتر پرداخته شده، بسیار حائز اهمیت است.
وی با بیان این که موج خطرناک ام اس در راه است، گفت: طی سال های اخیر شمار مبتلایان در کشور افزایش یافته است که کمبود ویتامین دی، شیوع مصرف سیگار و قلیان، عفونت ها و حتی تغییر شیوه تغذیه طی 20 سال اخیر از عوامل مهم ابتلا به این بیماری شناخته شده است.
این پژوهشگر ام اس یادآور شد: در مدارس شاهد توزیع ویتامین دی هستیم که این می تواند گامی مهم در پیشگیری از بیماری باشد.
ناصر مقدسی بیان کرد: اقدام در جهت کاهش مصرف مواد دخانی و قلیان در جوانان و زنان نیز می تواند از راه های مقابله با ام اس باشد.
ام اس یک بیماری التهابی است که در آن سلول های عصبی در مغز و نخاع آسیب می بینند. این آسیب دیدگی در توانایی بخش هایی از سیستم عصبی که مسئول ارتباط هستند، اختلال ایجاد می کند و باعث به وجود آمدن علائم و نشانه های زیاد جسمی می شود.
ام اس به چند شکل ظاهر می شود و علائم آن یا به صورت عود مرحله ای (به شکل برگشتی) یا در طول زمان (به شکل متناوب) اتفاق می افتد.
اگرچه علت دقیق این بیماری مشخص نیست اما مکانیزم اصلی آن آسیب زدن توسط سیستم ایمنی بدن است؛ دلایل ارائه شده در مورد این مکانیزم ها، عوامل ژنتیکی و عوامل محیطی مانند عفونت عنوان شده است. این بیماری بر اساس علائم و نتایج آزمایش های پزشکی تشخیص داده می شود.
سیزدهمین کنگره بین المللی ام اس ایران از 19 تا 21 آبان ماه در هتل المپیک تهران برگزار می شود.