سلامت فرزندان، بهای زندگی مدرن در شهرها
تجزیه و تحلیل های آمار دولتی توسط محققان موسسه انگلیسی 'کودکان مبتلا به سرطان' نشان می دهد که آمار سالانه ابتلا به سرطان در قیاس با سال 1998، هزار و 300 مورد بیشتر شده و آلودگی هوا، استفاده از حشره کش ها، رژیم غذایی ناسالم و تشعشعات مختلف، از عوامل این افزایش است.
موسسه یاد شده بیشترین میزان افزایش ابتلا به انواع سرطان در انگلیس را در میان نوجوانان و جوانان 15 تا 24 ساله اعلام کرد و افزود: گرچه بخشی از این افزایش را می توان با پیشرفت های علمی ایجاد شده در زمینه تشخیص سرطان و غربالگری توضیح داد، اما اغلب موارد احتمالا ناشی از عوامل محیط زیستی است.
دکتر 'دنیس هنشاو' از اساتید دانشگاه بریستول و مشاور در زمینه کودکان مبتلا به سرطان گفت: آلودگی هوا مهمترین عامل ابتلا است و حدود 40 درصد در این زمینه نقش دارد، اما سایر عوامل سبک زندگی مدرن نیز در افزایش ابتلا به سرطان در میان افراد کم سن و سال دخیل هستند.
وی گفت: از جمله این عوامل می توان به چاقی، آفت کش ها و حلال هایی که در دوران بارداری استنشاق می شوند، اختلال ریتم شبانه روزی ناشی از تابش بسیار زیاد نور در شب ها، تشعشع ناشی از اشعه های ایکس و سیتی اسکن ها، سیگار کشیدن در دوران بارداری و بعد از آن، حوزه های مغناطیسی ناشی از خطوط برق، به کارگیری گجت ها در منازل، و به طور بالقوه، تشعشع ناشی از تلفن های همراه اشاره کرد.
به گفته دکتر هنشاو، علاوه بر این تحقیقات نشان می دهند که رژیم غذایی به اصطلاح مدرن و امروزی نیز به 'دی ان ای' در خون بند ناف آسیب می زند. همچنین قرار گرفتن در برابر نور مصنوعی در شب ها برای سلامتی بدن مضر است.
به گزارش ایرنا،تغییر در سبک زندگی مانند فرستادن کودکان به مهدهای کودک به منظور تقویت سیستم ایمنی آنها، رنگ نکردن اتاق کودکان با رنگ های پایه روغنی و اجتناب از مصرف خوراکی های فراوری شده، از جمله راهکارهایی است که به گفته کارشناسان، می تواند از ابتلا به بسیاری از سرطان ها پیشگیری کند.