تولید سویای تراریخته، جایگزین گوشت
در سال های گذشته گام های بزرگی در زمینه تولید گوشت های آزمایشگاهی برداشته شده است، اما قیمت آن همچنان مانعی برای استفاده گسترده تجاری است. اخیرا یک استارت آپ بریتانیایی به نام Moolec کالایی را ایجاد کرده است که ادعا می کند جایگزین کمهزینه تری برای گوشت خواهد بود و به شکل گیاه سویای غنی از پروتئین تولید می شود.
به گزارش سیناپرس، اگرچه جزئیات فناوری کشاورزی مولکولی شرکت Moolec یک راز تجاری است، اما این شرکت بیان می کند که توانسته ژن خوک را به ژنوم گیاهان معمولی سویا اضافه کند. در نتیجه، یک چهارم پروتئینهای موجود در دانه های این گیاهان را پروتئین خوک تشکیل می دهد. به گفته این شرکت این میزان به طور دقیق ۲۶٫۶ درصد پروتئین حیوانی دارد و حتی رنگ صورتی شبیه به گوشت دارد.
این شرکت در وب سایت خود اعلام کرده که هر پروتئین برای افزودن ارزش از نظر عملکرد هدف مانند طعم، بافت و ارزش های غذایی انتخاب می شود. کشاورزان گیاهان را از طریق شیوههای کشاورزی مرسوم پرورش خواهند داد. هنگامی که دانه سویا برداشت و فرآوری شد، از طریق تکنیک های مرسوم، پروتئینهای آنها وارد جایگزینهای گوشت و سایر محصولات می شود. این شرکت همچنین اعلام کرده است که در گیاهان نخود از پروتئین های گوشت گاو استفاده می کند.
به گزارش سیناپرس، محققان توضیح می دهد: امیدوارند استفاده تجاری از این دانه پروتئینی بتواند در نهایت پرورش و کشتار دام ها را همراه با نگرانی های اخلاقی و زیست محیطی مرتبط از بین ببرد. در این رابطه، آمیت دینگرا (Amit Dhingra) مدیر ارشد علمی این شرکت می گوید: شرکت ما یک پلت فرم منحصر به فرد، موفق و قابل ثبت برای بیان پروتئین های بسیار ارزشمند در دانه های محصولات مهم اقتصادی مانند سویا ایجاد کرده است. این دستاورد سابقه ای را برای کل جامعه علمی باز می کند که به دنبال دستیابی به سطوح بالایی از بیان پروتئین در دانه ها از طریق کشاورزی مولکولی هستند.
گفتنی است که در حال حاضر هیچ اطلاعاتی در مورد اینکه چه زمانی ممکن است غذاهای حاوی پروتئین ترکیبی در دسترس مصرف کنندگان قرار گیرد، وجود ندارد.
مترجم: سامیه خسروی زاده
منبع: newatlas
No tags for this post.