تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و راه های پیشگیری از آن
با توجه به آغاز فصل گرما و فعالیت کنه ها و افزایش احتمال ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، رعایت نکات پیشگیرانه در این زمینه ضرورت دارد.
راه های پیشگیری از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو
جایگاه دام را از محل زندگی خود جدا کنید.
برای جلوگیری از گزش کنه، نواحی باز بدن را بپوشانید.
استفاده از مواد دفع کننده و دور کننده کنه ها، مبارزه با آنها و اقدام برای کاهش جمعیت کنه ها با سمپاشی و مسدود کردن درز و شکاف های اماکن انسانی و دامی را در نظر داشته باشید.
استفاده از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، لباس کار و چکمه در هنگام تماس با دام زنده و لاشه آن فراموش نشود.
از جدا کردن کنه با دست از روی سطح بدن انسان یا دام جداً خودداری کنید.
دام زنده را از مراکز مورد تایید دامپزشکی تهیه کنید.
ذبح بهداشتی دام را در کشتارگاه انجام دهید و از ذبح غیر بهداشتی در منزل و اماکن عمومی خودداری کنید.
از رفت و آمد در محل های کشتار غیرمجاز پرهیز کنید.
گوشت مصرفی خود را از فروشگاه های مجاز تهیه کنید و از خرید گوشت های بازرسی نشده و بدون مهر
دامپزشکی خودداری کرده و به هیچ وجه از فروشندگان غیر مجاز و در مسیر جاده خرید نکنید.
گوشت تازه را دست کم به مدت ۲۴ ساعت در یخچال نگهداری کنید و سپس با پوشیدن دستکش آن را قطعه قطعه کنید.
از مصرف گوشت و جگر دام به صورت خام و نیمه پز جداً خودداری کنید.
در صورت ابتلا به تب، درد عضلانی به ویژه در پشت و پاها، گیجی، درد و سفتی گردن، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکم به همراه خونریزی زیر پوستی یا کبودی پوست، به سرعت به پزشک مراجعه کنید.
دکتر مصطفی ابراهیمی
مدیرگروه بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز