مرمت و حفاظت آثار باستانی زیر دریا
بشر در طول هزاران سال تجربه کشتیرانی و سفرهای دریایی، آثار زیادی در دریاها و اقیانوس های جهان باقی گذاشته است که بیشتر این آثار شامل کشتی ها و قایق های غرق شده بوده و البته در برخی موارد نیز شاهد وجود بنادر و شهر هایی هستیم که به طور کامل به زیر آب فرو رفته اند.
آثار باستانی موجود در دریاها بر خلاف آثار موجود در خشکی، کمتر مورد دخالت و آسیب های انسانی قرار گرفته و در شرایط متفاوتی باقی مانده اند. این موضوع سبب شده است تا اطلاعات استخراج شده از این آثار بسیار ارزشمند محسوب شده و دانشمندان به کمک این آثار قادر به مطالعه دقیق تر جنبه های مختلف روزگار باستان باشند.
آثار باستانی موجود در دریاها بر خلاف آثار موجود در خشکی، کمتر مورد دخالت و آسیب های انسانی قرار گرفته و در شرایط متفاوتی باقی مانده اند. این موضوع سبب شده است تا اطلاعات استخراج شده از این آثار بسیار ارزشمند محسوب شده و دانشمندان به کمک این آثار قادر به مطالعه دقیق تر جنبه های مختلف روزگار باستان باشند. البته از سوی دیگر مطالعه و بررسی این آثار بسیار دشوار تر از آثار موجود در خشکی است و باستان شناسان زیر آب در گام نخست باید غواصانی ماهر باشند. باید به این نکته توجه داشت که قرار داشتن آثار باستانی برای مدت زمانی چند صد سال یا گاه چند هزار سال در زیر آب سبب بروز تغییراتی در آن ها می شود که نگهداری و مرمت از این اشیا را بسیار دشوار تر کرده و بر این اساس خارج کردن آثار فوق از زیر آب تابع شرایط و ضوابط خاصی است.
در این میان یکی از مراکز پژوهشی بسیار مشهور در حوزه باستان شناسی زیر آب، موسسه باستان شناسی زیر آب Ephorate در کشور یونان است که در سال های اخیر مطالعات و پژوهش های بسیاری در این حوزه انجام داده است. اعضای این مرکز پژوهشی به تازگی موفق به شناسائی و بررسی آثاری ارزشمند در جزیره مارونیسوس یونان شده اند که عملیات مطالعاتی در آن آغاز شده است. به طور کلی کشور یونان از نظر دارابودن آثار باستانی در زیر آب بسیار غنی محسوب شده و به همین دلیل این شاخه از علم باستان شناسی در یونان با پیشرفت زیادی رو به رو بوده است. در این گزارش تصویری به مشاهده عملیات مطالعاتی تیمی از پژوهشگران بین المللی تحت نظر و با همکاری موسسه موسسه باستان شناسی زیر آب Ephorate هستید.
منبع: xinhuanet
ترجمه: احسان محمدحسینی
No tags for this post.