تغذیه کودکان در مدرسه، بایدها و نبایدها
بر اساس گزارش منتشر شده از سوی مقامات بهداشت عمومی در کشور آمریکا ، معمولا میان وعده نوجوانان و جوانان کم درآمد در مدارس میوه و سبزیجات است که از بهترین مواد غذایی به حساب می آیند در صورتی که جوانان و نوجوانان زیادی هم هستند که با رژیم غذایی نامناسب ، زنگ خطر بیماری های چاقی و دیابت را در مدارس به صدا درآورده اند.
پژوهش های محققان دارتموت نشان می دهد که چنین نیست و درست برعکس آن در حال اتفاق افتادن است و این دانش اموزان کم درآمد هستند که در خانه و مدرسه میزان بیشتری میوه وسبزیجات استفاده می کنند. در حالی که دانش آموزان مرفه تر بیشتر به مواد غذائی مانند شکلات ، چیپس ، فست فودها و غذاهای آماده و پروتئین های فراوری شده مانند سوسیس و کالباس رغبت نشان می دهند.
پژوهشگران موسسه ای تحقیقاتی در دارتموث واقع در ایالت ماسچوست امریکا ، به بررسی رژیم غذایی نوجوانان در مدرسه پرداختند. این دانش آموزان در مدرسه به مقدار مشابه میوه و سبزیجات بدون در نظر گرفت سطح درآمدی والدینشان مصرف می کنند. اما زمانی که رژیم غذایی همین دانش آموزان در مدرسه با رژیم غذایی آنها در خانه مقایسه می شود ، مشخص می شود که دانش آموزان کم درآمد در خانه نیز میوه و سبزیجات بیشتری استفاده می کنند اما دانش آموزان با درآمد بالا به نسبت گروه فوق ،تمایل کمتری به خوردن میوه و سبزیجات نشان می دهند.
پژوهشگران معتقد هستند که در حقیقت مدارس با ارائه میوه و سبزیجات در میان وعده ها ، نقش مهمی در سلامت نوجوانان و جوانان خواهند داشت. یافته ها و اطلاعات به دست آمده این محققان نشان می دهد که دانش اموزان آسیب پذیر می توانند با بهره گرفتن از رژیم غذایی مناسب در مدارس از سلامت استانداردی بالاتری برخوردار شوند .
مطالعات گذشته مشخص می کرد که دانش آموزان پردرآمد بیشتر از میوه و سبزیجات استفاده می کنند اما پژوهش های محققان دارتموت نشان می دهد که چنین نیست و درست برعکس آن در حال اتفاق افتادن است و این دانش اموزان کم درآمد هستند که در خانه و مدرسه میزان بیشتری میوه وسبزیجات استفاده می کنند. در حالی که دانش آموزان مرفه تر بیشتر به مواد غذائی مانند شکلات ، چیپس ، فست فودها و غذاهای آماده و پروتئین های فراوری شده مانند سوسیس و کالباس رغبت نشان می دهند.
به اعتقاد این پژوهشگران ، نوآوری در عرضه مواد غذایی در مدارس برای دانش آموزان و تاکید بر افزایش مصرف میوه و سبزیجات اثر مثبتی بر تغییر رفتاری دانش آموزان خواهد داشت و باعث می شود تا رژیم های غذایی مناسب و سرشار از میوه و سبزیجات جایگزین رژیم های غذایی سرشار از قند و چربی شود.
شرح کامل این پژوهش ها و نتایج به دست آمده از آن در مجله تخصصی Preventative Medicine منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.
ترجمه: فاطمه کردی
No tags for this post.