پدر شدن موجب مهربان تر شدن مردها می شود
بر اساس تحقیقاتی که در گذشته انجام شده است،پژوهشگران دریافته اند که مادران در دوران بارداری دچار تغییرات هورمونی شده و این تغییرات ، نوسانات خلقی و رفتاری او را نیز در پی خواهد داشت . پژوهش های جدید نشان می دهند که پدران نیز تحت تاثیر موقعیت همسر باردار خود قرار گرفته و بدنشان نسبت به این مساله عکس العمل نشان داده و تغییرات هورمونی در آن ها نیز دیده می شود .
قابل توجه است که دلایلی چون وجود نداشتن جنین در شکم پدر و یا ناتوانی تولید شیر در بدن او باعث نمی شود که بدن پدر در این زمان هیچگونه تغییراتی نداشته باشد. تحقیقات جدید نشان می دهد که بدن پدر نوزاد در دوران بارداری همسرش دچار تغییرات هورمونی می شوند و هر چه به زمان تولد نوزاد نزدیک تر می شود ، تغییرات مختلف بیشتری در بدن آنها مشاهده می شود.
تحقیقات جدید نشان می دهد که بدن پدر نوزاد در دوران بارداری همسرش دچار تغییرات هورمونی می شوند و هر چه به زمان تولد نوزاد نزدیک تر می شود ، تغییرات مختلف بیشتری در بدن آنها مشاهده می شود.
پژوهش های جدید در این زمینه توسط گروهی از محققان دانشگاه میشیگان امریکا انجام شده است. روبین ادلستین سرپرست این تیم تحقیقاتی اعلام کرد که پیش از این، پژوهش ها نشان می داده است که پدران پس از تولد نوزادشان دچار تغییرات هورمونی شده و این تغییرات بر رفتار و میزان تحمل و آرامششان تاثیر گذار است، در حالی که تحقیقات و مطالعات جدید نشان می دهد که این تغییرات زودتر از تولد نوزاد صورت می گیرد، در واقع بدن آن ها با این تغییرات ، شرایط دوران انتقال به پدر شدن را فراهم می کند.
در طول این پژوهش، محققان دریافتند که زنان در دوران بارداری و پیش از تولد نوزاد ، با افزایش ترشح تستوسترون بزاق (salivary testosterone) و کورتیزول (cortisol) روبرو هستند که به عنوان هورمون استرس و استرادیول تابع استروژن و پروژسترون بدن هستند.
تستوسترون از هورمونهای استروئیدی مهم موجود در بدن پستانداران ازجمله انسان است و در بدن هر دو جنسیت وجود دارد که موثر در آندروژنیک ( جنسیتی ) و آنابولیک ( سازنده ، رشددهنده ) است. کورتیزول یا هیدروکورتیزون (hydrocortisone) معروف ترین گلوکوکورتیکوئید بدن است که از غده فوق کلیوی ترشح میشود . استرادیول (estradiol) یکی از هورمون های جنسی اصلی در زنان است و نقش اصلی آن در بافت های تولید مثلی مانند رحم دیده می شود . این هورمون در میزان بسیار کم در بیضه مردان نیز تولید می شود که به نظر می رسد در تولید اسپرم نقش دارد.
بررسی های مشابه در پدران نشان می دهد که مردان در دوران حاملگی همسرشان با کاهش قابل توجهی در تستوسترون و استرادول روبرو هستند اما تغییرات خاصی در کورتیزول و یا پروژسترون آنها دیده نمی شود . در حقیقت مردان هر چه به پدرش شدنشان نزدیک تر می شوند سطح هورمون های مردانه اشان تغییرات بیشتری را نشان می دهد . سطح تستوسترون پایین در مردان میزان پرخاشگری را کاهش می دهد و به پدران کمک می کند تا پس از تولد نوزاد ، ارتباط بهتر و مهربانانه تری را با نوزادشان برقرار کنند.
سرپرست تیم پژوهشی دانشگاه میشیگان توضیح می دهد که ما دقیقا هنوز نمی دانیم که چرا هورمون های مردانه تغییر می کند . این تغییرات می تواند تابعی از تغییرات روانی مردان در تجربیات آنها در پدر شدن ، در دوران نامزدی و اوایل ازدواج و یا دوران بارداری همسر شان باشد .
او در ادامه به این نکته اشاره کرد که پژوهش های بیشتری در این رابطه باید صورت گیرد . این پرسش مطرح است که آیا تغییرات هورمونی دوران بارداری در زن و مرد (همسران) با تغییرات رفتاری و سازگاری آنها مرتبط است ؟
شرح کامل این تحقیقات و نتایج به دست آمده از آن در ژونال علمی Human Biology منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.
ترجمه: احسان محمدحسینی
No tags for this post.