در استان اردبیل؛
شیوع تب مالت سه برابر میانگین کشوری است

شیوع بیماری تب مالت در استان اردبیل سه برابر میانگین کشوری است.

به گزارش سیناپرس اردبیل، محمد جعفرزاده، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان اردبیل در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به آغاز فصل زایش و شیردهی دام‌ها در استان با بیان اینکه تب مالت یک بیماری شغلی محسوب می‌شود که هزار چهره بوده و بار مالی زیادی را به خانواده‌ها تحمیل می‌کند، افزود: این بیماری که از دام به انسان منتقل می‌شود بسیار خطرناک و در عین حال قابل پیشگیری است.

جعفرزاده افزایش استفاده از لبنیات سنتی، ارتباط با دام آلوده و پوشش پایین واکسیناسیون دام‌ها علیه بیماری تب مالت را از عوامل اصلی شیوع این بیماری دانست و گفت: مصرف شیر و پنیر غیر پاستوریزه، گوشت آلوده و بستنی‌های محلی تهیه شده از شیر خام نیز می‌تواند در ایجاد آلودگی و ابتلا به بیماری تب مالت موثر باشد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی اردبیل بر لزوم اطلاع رسانی و آموزش شهروندان برای کاهش آلودگی دام‌ها و کاهش انتقال بیماری از دام به انسان و پیشگیری از شیوع این بیماری تاکید کرد.

جعفرزاده به مردم توصیه کرد از مصرف مواد لبنی مشکوک و غیرپاستوریزه به صورت جدی خودداری کنند و در صورت نداشتن دسترسی به فرآورده‌های لبنی سالم و بهداشتی، جوشاندن شیر به مدت ۱۵ دقیقه بهترین شیوه از بین بردن عوامل بیماری‌زا در آن است.

این مقام مسئول گفت: دامداران نیز باید با مدیریت منابع دامی و واکسیناسیون به موقع دام‌ها که در معرض آلودگی قرار دارند، با دامپزشکی استان همکاری کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا