کشف یک قدرت ویژه در گندم
پروفسور 'رابرت هنری' که ریاست این تحقیق را بر عهده داشت، با انتشار مقاله ای در مجله Scientific Reports، نشان داد که عملیات فتوسنتز علاوه بر برگ های گندم در دانه های این گیاه هم انجام می شود.
به گفته هنری، این کشف نیم قرن بیولوژی گیاهی را متحول می کند.
اهمیت این دستاورد پژوهشی از این جهت است که کشت گندم، قسمت های بیشتری از زمین را در قیاس با سایر محصولات زراعی پوشش می دهد و این کشف می تواند به رشد بهتر، سریعتر و باردهی بهتر محصولات زراعی گندم در مناطق جغرافیایی منجر شود که امکان کشت و رشد گندم در ان مناطق وجود ندارد.
به گفته هنرِی، این مطالعه بر اساس یک کشف بیولوژیکی در دهه 1960 در بریزبن صورت گرفت؛ محققان بریزبن آن زمان نشان دادند که نیشکر و برخی از دیگر گیاهان سازگار با هوای گرمسیری، مسیر فتوسنتزی متفاوتی در قیاس با حدود 85 درصد گیاهان دارند.
هنری افزود: مسیر فتوسنتزی کلاسیک به C3 معروف است و گیاهان دارای شیمی جایگزین فتوسنتزکننده، به عنوان گیاهان تیپ C4 شناخته می شوند.
وی ادامه داد: گیاهان تیپ C3 که برنج را هم شامل می شوند، در آب و هوای گرم و خشک کارایی کمتری دارند، اما گیاهان C4 کربن را سریعتر جذب می کنند و میزان رشد بالاتری به ویژه در محیط های نیمه گرمسیر و گرمسیر دارند.
این استاد دانشگاه گفت: گندم نیز مانند بیشتر گیاهان از طریق برگ های خود فتوسنتز می کند و از جمله گیاهان تیپ C3 است، اما ما متوجه شدیم که این گیاه تکامل یافته است و در دانه آن نیز فتوسنتز رخ می دهد؛ دانه گندم زمانی که پوست آن کنده می شود، کاملا سبز است و آخرین قسمت این گیاه است که می میرد.
به گزارش ایرنا , جمعیت مناطق گرمسیری جهان به زودی از سایر مناطق جهان تجاوز خواهد کرد و این کشف برای پرورش مواد غذایی به منظور تامین تقاضای غذا در آینده اهمیت دارد.