با قدرت ذهن جوان بمانید

مطالعات جدید نشان می دهد که پیر شدن یک احساس روانی است و از ذهن انسان ایجاد می شود. محققان و دانشمندانی از دانشگاه Yale در شهر نیوهیون از ایالت کانتیک و دانشگاه برکلی در شهر برکلی از ایالت کالیفورنیا کشور ایالات متحده امریکا به پژوهش و تحقیق ارتباط ذهن و مساله پیری پرداختند.

نتایج به دست آمده  از این پژوهش نشان می دهد انسان هایی که اشاره تلویحی دریافت می کنند نه تنها دید بهتری از سن خود دارند بلکه از لحاظ فیزیکی نیز قادر هستند این دید مثبت را نشان دهند.

این محققان از یک روش نیمه آگاهانه استفاده کردند که اشاره تلویحی (implicit intervention) یک گروه با اشاره مستقیم (explicit intervention) گروه دیگر نامیده می شود.

در این تحقیق یکصد نفر داوطلبین در سنین مابین  61 تا 99 سال مورد مطالعه قرار گرفتند. دانشمندان از روشی بر پایه استفاده از ضمیر ناخودآگاه افراد استفاده کردند که اشاره تلویحی نامیده می شد و برای گروه دیگر نیز از اشاره مستقیم استفاده کردند. برای افرادی که از روش تلویحی استفاده می کردند کلماتی مانند باهوش و سرحال و پیر و سالخورده روی نمایشگر به نمایش در می آمد. ولی این کلمات به حدی سریع پدیدار شده و ناپدید می شدند که امکان تشخیص دقیق لغت نمایش داده شده در لپ تاپ وجود نداشت. گروه دیگر ‌که از روش اشاره مستقیم برای آن ها استفاده می شد نیز با یک وظیفه متفاوت روبرو‌ بودند. از این گروه درخواست شده بود که درباره افراد سالخورده فعال مطالبی را بنویسند.

نتایج به دست آمده  نشان می دهد انسان هایی که اشاره تلویحی دریافت می کنند نه تنها دید بهتری از سن خود دارند بلکه از لحاظ فیزیکی نیز قادر هستند این دید مثبت را نشان دهند. این نتایج پس از هفته سوم پژوهش آشکار شدند.

بکا لوی مدیر بخش علوم اجتماعی و رفتاری دانشگاه  Yale،  در این مورد می گوید: چالش اصلی ما در این مطالعات این بود که شرکت کنندگان این پژوهش بتوانند بر کلیشه سن منفی که از طریق مکالمات روزمره در جامعه و یا از راه برنامه های کمدی تلویزیونی به دست می آورند، غلبه پیدا کنند.

به طور کلی نتایج این مطالعات موفقیت آمیز بوده و نشان می دهد که پتانسیل هدایت فرایند نیمه آگاهانه انسان به سمت افزایش عملکرد فیزیکی پیش می رود . در این پژوهش افرادی از گروه که در معرض چهار دوره از اشاره تلویحی قرار گرفتند نسبت به افراد همسن خود که فقط شش ماه تحت مطالعه قرار داشتند، بهبود فیزیکی بیشتری را نشان دادند.

شرح کامل این مطالعات و نتایج به دست آمده از آن در مجله علوم روانشناسی journal Psychological Science, به چاپ رسیده  و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.

ترجمه: احسان محمدحسینی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا