مردم بیش از همه به دنبال یادگیری کدام زبان ها هستند؟
بر اساس داده های ارائه شده در نقشه گرافیکی، توزیع زبان ها تا حد زیادی از الگوهای مهاجرت انسانی، استعمارگری و تاثیرات مذهبی تبعیت می کند. به طور مثال، رومی ها با بسط دادن امپراطوری شان کاربرد زبان لاتین را در سراسر اروپا و خاورمیانه و مدیترانه اشاعه دادند. امروزه استفاده از لاتین منسوخ شده اما این زبان هنوز هم اساس بسیاری از زبان های گفتاری رایج به شمار می آید.
امپراتوری بریتانیا هم انگلیسی را به زبانی جهانی تبدیل کرد و این زبان، زبان بومی حدود 335 میلیون نفر انگلیسی است که 225 میلیون نفر آن ها در ایالات متحده زندگی می کنند. زبان انگلیسی در 110 کشور دنیا و بیش از هر زبان دیگری صحبت می شود.
توزیع زبان ها تا حد زیادی از الگوهای مهاجرت انسانی، استعمارگری و تاثیرات مذهبی تبعیت می کند.
تاریخ استعمارگری اسپانیا در امریکای لاتین هم میراث زبانی قوی در این قاره به جا گذاشته و اسپانیایی در 35 کشور زبان بومی به شمار می آید و در واقع زبان اول 339 میلیون نفر است.
عربی هم زبانی است که 242 میلیون نفر در 60 کشور دنیا با آن صحبت می کنند و با فتوحات مسلمانان در قرن هفتم پس از میلاد مسیح اشاعه یافت یعنی زمانی که اسلام به عنوان دینی جدید ظهور کرد.
زبان چینی دارای بالاترین میزان کاربر است و گویش های متنوع چینی، زبان مادر بیش از یک میلیارد نفر است. اکثر این افراد در سرزمین اصلی چین زندگی می کنند اما چینی زبان ها در سراسر قاره آسیا زندگی می کنند.
دنیا هم اکنون شاهد جابجایی عظیمی مردم است و بنابراین الگوهای زبانی بیش از پیش تکامل خواهد یافت. اما به نظر می رسد که محبوب ترین زبان ها کماکان محبوبیت خود را حداقل در آینده ای نزدیک حفظ خواهند کرد.
در تحقیق انجام شده بر روی دانشجویان، 1.5 میلیارد نفر در رشته زبان انگلیسی تحصیل می کنند و 126 میلیون نفر هم فرانسوی، چینی یا زبان اسپانیایی می خوانند.
مترجم: شه تاو ناصری
منبع: مجمع جهانی اقتصاد
No tags for this post.