محققان بریتانیایی گزارش داده اند؛
شیرین کننده های مصنوعی پاسخ ایمنی به بیماری را کاهش می دهند

محققان دانشکده پزشکی دانشگاه سوانسی در مطالعه اخیر خود دریافته اند: مصرف زیاد یک شیرین کننده مصنوعی رایج به نام سوکرالوز، فعالیت سلول های  Tکه جزء مهمی از دستگاه ایمنی هستند را در موش ها کاهش می دهد.

به گزارش سیناپرس، درصورت تایید این یافته ها در انسان ها، ممکن است بتوان روزی از این شیرین کننده به عنوان راهی برای کاهش پاسخ‌ کنترل نشده سلول های T در افراد مبتلا به بیماری های خود ایمنی استفاده کرد.

سوکرالوز، یک شیرین کننده مصنوعی است که میزان شیرینی آن تقریبا 600 برابر شکر است و معمولا از آن در انواع نوشیدنی ها و غذاها استفاده می شود. اثرات سوکرالوز بر بدن هنوز به طور کامل شناخته نشده اند، اگرچه مطالعات اخیر نشان داد که سوکرالوز می تواند با تأثیر بر میکروبیوم، سلامت انسان را تحت تاثیر قرار دهد.

محققان دریافتند؛ دوزهای بسیار بالای سوکرالوز، منجر به کاهش فعالیت سلول‌ های T در پاسخ به سرطان یا عفونت می شوند. هیچ اثری روی انواع دیگر سلول های ایمنی دیده نشد. به گزارش سیناپرس، مشاهدات دقیق تر نشان دادند که دوز بالای سوکرالوز بر انتشار کلسیم درون سلولی در پاسخ به محرک ها تأثیر می ‌گذارد و بنابراین عملکرد سلول ‌های T را کاهش می ‌دهد.

دانشمندان معتقدند: می توان از این یافته‌ ها برای توسعه استراتژی ها و روش های درمانی جدیدی استفاده کرد که ممکن است به کاهش اثرات مضر سلول های T بیش فعال در بیماران مبتلا به اختلالات خودایمنی کمک کنند.

پژوهشگران اظهار داشته اند: قطعا تحقیقات و مطالعات بیشتری برای بررسی اثرات سوکرالوز در انسان ها مورد نیاز است. در صورت تایید، یافته های ما می‌ توانند در آینده راهی برای محدود کردن اثرات مضر بیماری های خودایمنی ارائه دهند.

یافته های تحقیقاتی این مطالعه در مجله Nature منتشر شده اند.

مترجم: سنا دلفیه

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا