زنان برای مقابله با دیابت و بیماری قلبی سویا بخورند

محققان دانشگاه کاشان ایران در مطالعه خود به بررسی  تاثیر ایزوفلاوون ها، که به طور طبیعی در سویا وجود دارند، بر زنان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) پرداختند.

اختلال PCOS یک نوع اختلال هورمونی است که موجب بزرگ شدن تخمدان ها شده و کیست های کوچکی بر لایه بیرونی آن ایجاد می شود. این اختلال علت اصلی ناباروری است.

زنان مبتلا به PCOS، با ریسک بالای ابتلا به سایر مشکلات سلامت نظیر دیابت و بیماری قلبی هم روبرو هستند.

ذات الله عاصمی، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «مطالعه ما نشان می دهد مصرف منظم سویا به زنان مبتلا بهPCOS در بهبود متابولیک و سلامت قلبی-عروقی شان کمک می کند.

یافته ها نشان داد زنانی که به طورمنظم ایزوفلاوون های سویا را مصرف می کردند شاهد بهبود در نشانگرهای بیولوژیکی خود بودند که تاثیر موثری بر استفاده بدن از انسولین در جهت فرآوری قند داشت.

ایزوفلاوون های سویا با کاهش میزان جریان انسولین در خون و سایر نشانه های بیولوژیکی مرتبط با مقاومت انسولین، مانع از ابتلا فرد به دیابت نوع۲ می شوند.

همچنین خوردن سویا موجب کاهش سطح تستوسترون، کلسترول مضر LDL و تری گلیسیریدها یا چربی های موجود در خون می شود.

به گزارش مهر، این تحقیق شامل ۷۰ زن بین رده سنی ۱۸ تا ۴۰ سال بود. به نیمی از زنان به طور تصادفی به مدت ۱۲ هفته روزانه ۵۰ mg/dمکمل ایزوفلاوون سویا و به نیمی دیگر دارونما داده شد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا