آیا محدود کردن مواد شیمیایی در آب آشامیدنی برای سلامتی کافی است؟
مواد شیمیایی همیشگی، سمی بوده و در همه جا یافت شده و تجزیه نمی شوند. اگرچه به گفته کارشناسان، اگر دولت ها مواد شیمیایی موجود در محصولات خانگی را ممنوع کند، این مشکل قابل حل است.
به گزارش سیناپرس، جدیدا آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده محدودیتهای شدیدی را برای شش ماده پلی فلوروآلکیل (PFAS) در آب آشامیدنی پیشنهاد کرده است. این اولین باری است که دولت برای تنظیم فلوروآلکیل ها که شامل دسته ای از هزاران ماده شیمیایی که در همه چیز از نخ دندان و کاغذ توالت موجود است، اقداماتی انجام می دهد.
فلوروآلکیل ها که با نام مواد شیمیایی همیشگی شناخته می شوند، سال ها طول می کشد تا از بدن انسان خارج شوند. این موضوع یک مشکل بزرگ است زیرا با سرطان های متعدد، بیماری تیروئید، آسیب کبدی، کاهش باروری، آسم، آلرژی و کاهش پاسخ واکسن در کودکان مرتبط است.
به گفته کارشناسان، پیشنهاد آژانس حفاظت از محیط زیست برای محدود کردن فلوروآلکیل ها در آب آشامیدنی در مسیر درستی قرار دارد، اما تنها به یک منبع مواجهه روزانه می پردازد. در این رابطه، السی ساندرلند (Elsie Sunderland) پروفسور شیمی محیطی که رهبری تحقیقات آلایندههای محیطی در هاروارد را بر عهده دارد، گفت: من فکر می کنم این اولین قدم بزرگ رو به جلو است اما هنوز راه درازی در پیش داریم.
ساندرلند در ادامه می گوید: ماده پلی فلوروآلکیل در قطب جنوب، یخ های دریای قطب شمال، در کوه اورست، در سراسر اقیانوس ها و در آب باران و خاک در سراسر سیاره شناسایی شده است. در حالی که پلی فلوروآلکیل با تعدادی از بیماری ها مرتبط است، مواد شیمیایی ممکن است باعث ایجاد مشکلات سلامتی در همه افراد نشود، اما خطر ابتلا در برخی افراد را افزایش می دهد.
به گفته محققان، آژانس تعیین کرد که مقدار مطمئن در آب آشامیدنی باید ۰٫۰۰۴ قسمت در تریلیون (ppt) باشد. این مقدار پایین تر از سطوحی است که آزمایشگاه های مدرن می توانند به طور قابل اعتماد تشخیص دهند.
سیستم های فیلتراسیون می توانند این مواد شیمیایی را از آب آشامیدنی حذف کنند تا این قوانین جدید رعایت شود، اما این موضوع مانع از ورود تمام پلی فلوروآلکیل از طریق غذا، مبلمان و لباس به بدن نمی شود. ساندرلند با اشاره به تعداد بی شماری از شرکت ها که محصولات مملو از پلی فلوروآلکیل را به فروش می رسانند، گفت: نمی توان فقط در مورد آب آشامیدنی، قانون تنظیم کرد.
کارشناسان معتقدند: گام بزرگ بعدی باید خارج کردن پلی فلوروآلکیل از کالاهای خانگی باشد به ویژه موادی که با غذا در تماس هستند.
به گزارش سیناپرس، محققان توضیح می دهند:به احتمال زیاد، برخی از پلی فلوروآلکیل ها سمی نیستند اما بهتر است در رویکرد احتیاطی، همه آنها را خطرناک تلقی کنیم.
ساندرلند در خاتمه گفت: در آینده، ممکن است بخواهیم به تنظیم آنها به عنوان یک گونه و کلاس جدید فکر کنیم.
شرح کامل این مقاله در مجله تخصصی Business Insider منتشر شده است.
مترجم: ندا اظهری
No tags for this post.