مصرف کارتنوئیدها در سلامت ماچه تاثیری دارد

یک متخصص علوم و صنایع غذایی گفت: کارتنوئیدها (Carotenoid compounds) از جمله ترکیبات نوتراسوتیکال (Nutraceutical) است که با ایجاد مزایای فیزیولوژیکی در بدن، اثرات محافظتی در مقابل بیماری ها نشان می دهد.

به گزارش سینا پرس فارس، دکتر ساره بوستانی گفت، کارتنوئیدها رنگدانه‌های طبیعی در رنگ‌های مختلف شامل زرد تا نارنجی و قرمز هستند که در همه موجودات زنده، از باکتری ها، مخمرها، موجودات دریایی و آب شیرین از جمله ریزجلبک ها، فیتوپلانکتون ها، سخت پوستان و ماهی گرفته تا گیاهان و حیوانات وجود دارد.

بوستانی ادامه داد، بیش از ۷۵۰ کاروتنوئید با ساختار شیمیایی متفاوت از منابع طبیعی تا به امروز جدا شده است. این رنگدانه ها بر اساس ترکیب شیمیایی آنها به عنوان «کاروتن» (کاروتنوئیدهای هیدروکربن) یا «زانتوفیل» طبقه بندی می شود.

او افزود، کاروتنوئیدهای طبیعی منابع مهم آنتی اکسیدان ها، ترکیبات ضد التهابی و ضد توموری هستند. کاروتنوئیدها از جمله «آستاگزانتین»، «بتا کریپتوکسانتین»، «لوتئین»، «زآگزانتین» و «لیکوپن» به دلیل اثرات مفیدی که بر سلامت انسان دارد، بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

وی خاطر نشان کرد، مطالعات اپیدمیولوژیک ارتباط بین مصرف زیاد کاروتنوئید در رژیم غذایی با کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال، دهانه رحم، تخمدان و سینه را نشان داده است. همچنین استفاده از کارتنوئیدها در رژیم غذایی، در پیشگیری از بیماری های مزمن، سرطان و بیماری های قلبی عروقی موثر است.

ساره بوستانی در پایان گفت: در حال حاضر، چندین رنگدانه کاروتنوئیدی مانند بتاکاروتن، آستاگزانتین و کانتاکسانتین به صورت تجاری به عنوان رنگ‌های خوراکی و به عنوان افزودنی‌های خوراک دام در پرورش طیور و آبزی پروری استفاده می‌شود، همچنین این ترکیبات به صورت تجاری برای اهداف دارویی و آرایشی استفاده می شود.

گزارش: محمدرضا قشقایی زاده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا