ابلاغ رعایت و اجرای سلامت آرد و نان در همدان

معاون سیاسی امنیتی استانداری همدان با اشاره به اینکه امروز از مرحله امنیت غذایی عبور کرده و در حال ورود به شرایط اقتدار غذایی در جهان هستیم، گفت: باید توصیه های استاندارد برای رعایت و اجرای سلامت آرد و نان به فرمانداری ها ابلاغ شود و غنی‌سازی آرد با آهن و اسید فولیک نیز منطبق با استانداردها انجام گیرد.

حسن رضانیا در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان با اشاره به اقدامات مهم متعدد و مؤثری که در دانشگاه علوم پزشکی همدان پیرو بررسی محصولات سلامت محور در سطح استان انجام داده است بر لزوم تامین تجهیزات آزمایشگاهی در معاونت غذا و دارو اشاره و اظهار کرد: در حال حاضر ایران رتبه ۷۶ دنیا را در امنیت غذایی دارد و آمریکا با همه ادعاهای خود تنها چند پله بالاتر از ما است و در کاهش سوء تغذیه با همه دغدغه‌ها و مسائل اقتصادی و معیشتی، رتبه بیست و نهم جهان را به دست آوردیم در شرایطی که حتی عربستان با تمام پشتوانه مالی و حمایتی که در منطقه دارد در مراتب بعد از ما قرار گرفته است.

رضانیا مهمترین دلایل حصول این افتخارات را تاکید و راهبرد رهبر انقلاب به خودکفایی در مسائل امنیت غذایی عنوان کرد و افزود: این راهبرد و تاکید رهبر معظم انقلاب باعث شده امروز از مرحله سلامت و امنیت غذایی در جهان به مرحله اقتدار برسیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز رویکرد بررسی مهمترین موضوعات مرتبط در حوزه سلامت را مبتنی بر سه محور تاثیر اقلیم بر سلامت جامعه، بیماری‌های غیرواگیردار و جوانی جمعیت عنوان کرد.

دکتر محمد مهدی مجذوبی همچنین در این کارگروه از تلاش و خدمات مدیریت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی همدان در راستای کسب رتبه دوم جشنواره کشوری جوانی جمعیت قدردانی کرد.

 وی همچنین به آغاز اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در همه شهرهای استان اشاره کرد و در ادامه به لزوم تقویت کیفیت مواد غذایی و محصولات کشاورزی در سطح استان تاکید و تشریح کرد: غذا و داروی دانشگاه در جایگاه نظارت قرار دارد و در راستای ارائه کیفیت بهتر محصولات باید شرایط و امکانات بهتری برای این حوزه دیده شود و هم افزایی بالاتری مدنظر قرار گیرد تا سلامت مواد غذایی مردم ارتقا داده شود و به بهبود یابد.

رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان با اشاره به تشریح عملکرد این کارگروه به بخشی از اقدامات انجام شده در مجمع سلامت شهرستان‌ها و مرکز استان اشاره و اظهار کرد: برگزاری مجامع سلامت در شهرستان‌ها و قرائت بیانیه هدفمند با در نظر گرفتن اهداف مورد نظر در این مجمع با همراهی فرمانداران و مسئولین هر شهرستان صورت گرفته است،  همچنین تهیه پروپوزال پژوهشی در معاونت بهداشتی و آموزش کارکنان و دستگاهها در خصوص سواد تغذیه در دست اقدام قرار گرفته است.

دکتر حبیب معصومی با بیان اینکه آموزش ۱۲هزار و ۲۹۸ نفر در دستگاه‌های متقاضی آموزش در حوزه سواد تغذیه صورت گرفته است تبیین کرد در این راستا همکاری صدا و سیما نیز در گسترش اطلاع رسانی صورت گرفته و ۱۶ جلسه آموزشی با صدا و سیمای مرکز استان همدان برگزار شده است.

رئیس دبیرخانه کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان از تشدید نظارت بر میزان نمک مورد استفاده در نانوایی ها خبر داد و افزود: در این طرح نظارتی، نظارت ادارات غله و دستگاههای مرتبط بر سیلوها و نانوایی ها ارائه شده همچنین جلب مشارکت خیرین در راستای تخصیص سبد غذایی مطلوب به اقشار آسیب پذیر صورت گرفته است.

در ادامه معاون غذا و داروی دانشگاه با اشاره به وجود ۱۳ سیلو و انبار ذخیره سازی گندم و نظارت مستمر کارشناسان این معاونت بر سیلو ها و انبارهای مذکور اظهار کرد: طی ۱۰ ماه گذشته ۸۲ مورد بازدید همراه با ۱۲۳ مورد نمونه برداری از سیلوها انجام شده است و بر این اساس ارزیابی ما از وضعیت سلامت گندم در استان مطلوب است.

دکتر قدرت اله رستمی ادامه داد: با وجود وضعیت مطلوب گندم مورد استفاده در استان اما در فرایند تولید نان موضوع استاندارد سبوس باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد ون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد خوشبختانه در سال جاری هیچ گونه آلودگی در آرتا نانوایی و سیلوها مشاهده نشده است و ویژگی‌های حفظ پروتئین و ویتامین نیز در آرد نانوایی‌ها مزبور رعایت شده است.

دکتر رفعتی مدیر سلامت و بهداشت محیط کار نیز در این جلسه از نظارت مستمر معاونت بهداشتی و نانوایی ها خبر داد و تصریح کرد یک ۱۸۹۵ نانوایی سنتی در سطح استان مشغول فعالیت هستند که طی سال جاری ۱۲ هزار و ۹۴۰ مورد بازدید صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه درصد نمک استاندارد برای نان باید حدود یک درصد باشد عنوان کرد: متاسفانه در استان همدان میزان نمک نان بالاتر از استاندارد است.

گزارش: زهرا بیگدلو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا