تولد اولین نوزاد سالم حاصل از روش تشخیص ژنتیکی قبل از لانه گزینی
دکتر محمد مهدی آخوندی روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود:اولین نوزاد سالم حاصل از تشخیص ژنتیکی قبل از لانه گزینی روز 27 اردیبهشت ماه امسال به دنیا آمده است.وی ادامه داد:این نوزاد در حالی متولد شد که تمام اقدامات تشخیصی و درمانی مرتبط با این موفقیت در مرکز درمان ناباروری پژوهشگاه ابن سینا انجام شده است.
بیماری سیستیک فیبروزیس یک اختلال ارثی است که می تواند بسیاری از ارگان ها از جمله ریه ها و دستگاه گوارش را تحت تاثیر قرار دهد. علت بروز این بیماری اختلالاتی است که در ارگان های ترشح کننده موکوس بوجود می آید. به عبارت دیگر سیستیک فیبروزیس و یا CF یک بیماری ارثی مادرزادی در کودکان است که به صورت عفونت و درگیری سیستم های مختلف بدن خود را نشان می دهد.
شایع ترین عضو درگیر در ابن بیماری سیستم تنفسی است که به صورت سرفه های اولیه خود را نشان می دهد.به مرور سرفه های بیمار شدید تر شده و حالت عفونی و چرکی پیدا می کنند، گروهی از بیماران به تناوب دچار عفونت های حاد تنفسی می شوند.
در کودکان تکرار این عفونت ها باعث تنگی نفس، اختلال رشد و ناتوانی در وزن گرفتن می شود، با بدتر شدن و تشدید علایم عفونت، کودک نیاز به بستری دارد.
وی گفت: پس از طی مراحل بالینی و تخصصی و با استفاده از روش تشخیصی ژنتیکی قبل از لانه گزینی دو جنین سالم و غیرمبتلا به رحم انتقال داده شد که منجر به بارداری شد.
برابر ضوابط استاندارد تشخیص قبل از تولد انجام شد که موید عدم ابتلای جنین به بیمار بود و سرانجام نوزاد در 27 اردیبهشت امسال متولد شد و در حال حاضر نوزاد 2 ماهه است و در سلامتی کامل به سر می برد.
پژوهشگاه فناوری های نوین علوم زیستی جهاددانشگاهی 'ابن سینا' از سال 1377 با ایجاد پژوهشکده هایی همچون «بیوتکنولوژی تولید مثل»، «آنتی بادی منوکلونال» و «نانوبیوتکنولوژی زیستی» تلاش کرده است تا با تحقیقات خود راهکارهایی برای درمان بیماری های مرتبط با ناباروری ارائه دهد.