امگا 3 خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهد
مطالعات جدید پژوهشگران نشان می دهد در صورتی که به بیمارانی که در دوران نقاهت پس از حملات قلبی به سر می برند، دوزهای بالا از اسید چرب امگا 3 به مدت شش ماه ارائه شود، عملکرد قلب و سیستم عروقی آن ها با بهبود قابل توجهی رو به رو شده و عملکرد بسیار خوبی خواهد داشت.
در حال حاضر مهمترین مشکل در بیمارانی که از حملات قلبی جان سالم به در برده اند؛ ضعف قلب و احتمال بروز حملات قلبی بعدی است. پژوهش ها جدید نشان می دهد که استفاده از اسیدهای چرب امگا 3 می تواند روش درمانی مناسب و تاثیر گذاری باشد که خطر بروز حملات ثانویه قلبی را در این بیماران کاهش دهد.
پژوهشگران در مطالعات پیشین خود دریافته بودند که اسیدهای چرب امگا 3 که از روغن ماهی استخراج می شود در افزایش بقا و بهبود سلامت بیماران قلبی تاثیر گذار است اما نقش اسید های چرب امگا 3 و تاثیر فزاینده آن در بهبود بافت های آسیب دیده و افزایش عملکرد بافت های سالم در بیمارانی که حملات قلبی را پشت سر گذاشته اند؛ شناخته شده نبود.
در این مطالعات بیش از 360 نفر از بیمارانی که حملات قلبی را پشت سر گذاشته بودند؛ مورد بررسی قراتر گرفته و به نیمی از آن ها اسیدهای چرب امگا3 در دوزهای بالا ارائه شده و نیم دیگر با درمان های عادی و متدوال تحت نظر قرار گرفتند. گفتنی است ارائه این روش درمانی مبتنی بر امگا 3 باید حداکثر قبل از یک ماه از وقوع حمله قلبی آغاز شود. در مدت زمان فوق الذکر، بیماران به طور کامل تحت نظر پزشک قرار داشته و تمامی شرایط آن ها تحت کنترل بود.
پژوهشگران با بررسی و مقایسه اطلاعات به دست آمده از بیماران فوق دریافتند که شاخص حجم انتهای سیستولی بطن چپ افرادی که تحت درمان امگا 3 قرار داشته و روزانه 4 گرم از این ماده را برای شش ماه مصرف کردند ، پس از پایان دوران درمان به نسبت گروه دیگر؛ 5 و 8 دهم درصد کاهش یافته و بهبود بافت های آسیب دیده و زخم های فیبروز و همچنین شرایط بافت های سالم قلبی آن ها نیز 5 و 6 دهم درصد بهتر است.
ریموند. وای . وونگ دستیار پرفسور و استاد دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد در رابطه با موضوع فوق اعلام کرد: در حال حاضر مهمترین مشکل در بیمارانی که از حملات قلبی جان سالم به در برده اند؛ ضعف قلب و احتمال بروز حملات قلبی بعدی است. این افراد باید تحت نظر و درمان های ویژه قرار گرفته و پژوهش ها جدید نشان می دهد که استفاده از اسیدهای چرب امگا 3 می تواند روش درمانی مناسب و تاثیر گذاری باشد که خطر بروز حملات ثانویه قلبی را در این بیماران کاهش دهد. این موضوع ارتباط مستقیمی با مرگ و میر ناشی از آسیب های قلبی در این گروه از بیماران دارد.
شرح کامل این پژوهش و نتایج به دست آمده از آن در آخرین شماره ژورنال تخصصی Circulation journal منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.
ترجمه: فاطمه کردی
No tags for this post.