راهاندازی شورای سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در دانشگاه شریف
امیر علی حمیدیه، دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این نشست که با حضور دکتر فتحی رییس دانشگاه شریف و مسوولین این دانشگاه برگزار شد، ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این نشست و حضور مسؤولین دانشگاه شریف، این دانشگاه را از افتخارات ایران در سطح بین المللی برشمرد و اظهار کرد: از عمده مسائل پیش روی پیشرفت در علوم مختلف در کشور عدم پیوند مناسب بین گروهها از رشتههای مختلف است.
حمیدیه با اشاره به پیشینه 8 ساله ستاد توسعه علوم و فناوریهای سلولهای بنیادی تصریح کرد: با پیگیریهایی که سال گذشته در ستاد صورت گرفت، هم اکنون 28 کارگروه به شکل تخصصی در حوزههای مختلف پایه و بالینی مشغول به فعالیت هستند و در این مدت سعی کردیم از حضور مهندسین نیز در این کارگروهها بهره گیری کنیم. نتیجه این همکاری پیوند مراکز مختلف در سطح کشور است.
وی در ادامه با تاکید بر دستیابی کشور به دانش پایه سلولهای بنیادی، ورود به بازار این حوزه را در حداقل زمان ممکن ضروری برشمرد.
حمیدیه با اشاره به ظرفیت بالای دانشگاه شریف، پیشنهاد راهاندازی شورای سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی با ریاست دکتر فتوحی را در این دانشگاه مطرح کرد که مورد استقبال وی واقع شد.
دبیر ستاد سلولهای بنیادی همچنین با توجه به پیشرفت سریع این حوزه، دعوت از متخصصین فعال از بخشهای مختلف در این شورا را ضروری برشمرد و نسبت به معرفی این اساتید از سوی ستاد اعلام آمادگی کرد.
در بخشی دیگر از این نشست محمود فتوحی، رییس دانشگاه شریف به معرفی امکانات و زیر ساختهای این دانشگاه از جمله دانشکدهها، تعداد دانشجویان و ظرفیتها پرداخت و گفت: از بعد پژوهشی در دانشگاه شریف، هم در حوزه فعالیتهای بنیادی و هم در زمینه تولید دانش حائز رتبه هستیم و از نظر ارتباط با صنعت رتبه اول را در سطح کشور کسب کردهایم. دانشکدههای مهندسی برق، مکانیک، شیمی و کامپیوتر و… با توجه به ظرفیت بالای دانشگاه که ناشی از دانشجویان برجسته این دانشگاه است، مشارکت جدی را در زمینه مهندسی پزشکی با مراکز مختلف برقرار کردند.
امیر خانی، دبیر شورای راهبردی ستاد نیز به اهداف و خط مشی ستاد سلولهای بنیادی در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در سطح کشور سعی شده است زیرساختهای مورد نیاز جهت توسعه علوم و فناوریهای علم سلولهای بنیادی فراهم شود. در این راستا از حدود 800 نفر اعضای هیات علمی دانشگاههای مختلف از سراسر کشور در کارگروههای ستاد دعوت به عمل آمده است و مشارکت خوبی شکل گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: تا کنون در 14 استان کشور شورای سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی راهاندازی شده است. همچنین جهت حرکت در مسیر مشخص و هدفمند طی 6 ماه برنامه جامع راهبردی 10 ساله ستاد تدوین شده است.
No tags for this post.