باید ها و نباید های مصرف تستوسترون
متخصصان اداره کل مواد غذایی و دارویی ایالات متحده امریکا (FDA) در پی یافته های جدید درباره عملکرد داروهای تستوسترون اظهار کردند: باید در استفاده از داروهای تستوسترون تجدید نظر شده و به اطلاع مردم برسانیم که در برخی موارد این دارو عملکردی معکوس در نشانه های پیری همچون کم شدن میل جنسی، فرسودگی و از دست رفتن عضلات دارد.
پژوهشگران با تاکید بر خطر داروهای تستوسترون اعلام کردند که سطح هورمون مردان در سطح جهانی در دهه های اخیر به شدت افزایش یافته و مطالعات اخیر نشان می دهد که این امر باعث به وجود آمدن مشکلات قلبی می شود.
بر طبق گزارش آژانس FDA مصرف این داروها باید به شدت محدود شود زیرا مطالعات جدید نشان می دهد که در بسیاری موارد علت مشکلات رایج در مردانی که از سطح هورمون غیر طبیعی تستوسترون برخوردار هستند نوعی بیماری یا آسیب دیدگی است ، نه عارضه پیری.
در این رابطه مارژوریه شاو فیلیپس عضو هیات مشاوره از مرکز پزشکی در ایالت جورجیای امریکا، معتقد است که مشکلات کنونی بیان شده برای تجویز داروی تستوسترون مبهم و نامشخص بوده و به غلط تفسیر شده است.
رواج استفاده از داروی تستوسترون در حالی است که متخصصان همواره بیماران را به مصرف کم دارو توصیه و تشویق می کنند. متاسفانه این فرهنگ غلط استفاده گسترده و بی رویه از داروها به یک عادت بین المللی تبدیل شده و تغییر دادن عادت تجویز و نسخه نویسی پزشکان به سختی قابل اصلاح است.
آماری که از سوی مرکز پژوهشی IMS Health ارائه شده نشان می دهد که سفارش داروهای تستوسترون در نسخه های پزشکی، از سال 2010 تا سال گذشته 58 درصد افزایش داشته است. البته به تازگی بازار چند میلیارد دلاری داروهای تستوسترون توسط تبلیغات صنعتی برای محصولات جدید به شکل قرص ، داروهای برچسبی، ژل و داروهای تزریقی کاهش پیدا کرده است. این داروهای جدید در مقایسه با داروهای پیشین حاوی مقدار بسیار کمی از تستوسترون هستند.
گزارش دیگری که از سوی شرکت AbbVie ارائه شده ، نشان می دهد که متوقف شدن تبلیغات تلویزیونی برای فروش داروهای تقویت جنسی برای مردان می تواند بر کاهش میزان مصرف این دارو تاثیر گذار باشد.
اداره مواد غذایی و دارویی آمریکا در جلسه ای که به همراه کارشناسان و پزشکان خارج از آژانس برگزار شده بود به بررسی خطرات و فواید این داروها پرداختند. پژوهشگران با تاکید بر خطر داروهای تستوسترون اعلام کردند که سطح هورمون مردان در سطح جهانی در دهه های اخیر به شدت افزایش یافته و مطالعات اخیر نشان می دهد که این امر باعث به وجود آمدن مشکلات قلبی می شود.
محققان این حوزه همچنین اعلام کردند که شواهد و مدارکی نسبت به حمله قلبی و یا لخته شدن خون در این گونه افراد وجود دارد. آن ها تاکید کردند داروسازان باید در مورد اثر داروهای تستوسترون بر قلب مطالعه و تحقیق بیشتری داشته باشند.
FDA در سال 1950 برای نخستین بار آزمایش تزریق هورمون تستسرون را بر روی مردانی انجام داد که دچار عارضه هیپوگنادیسم (hypogonadism) بودند.
در نهایت باید اعلام کرد که قوانین موجود برای کنترل عرضه داروهای خانواده تستوسترون کافی نبوده و دچار ضعف های فراوانی است و به همین دلیل شرکت های تجاری قادر هستند این داروها را به میلیون ها نفر که هورومون هایشان از سطح طبیعی و یا پایین تر تستوسترون برخورداراند، به آسانی ارائه دهند.
شرح کامل این مطالعات و نتایج به دست آمده از آن در وب سایت مرکز تحقیقاتی imshealth ارائه شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.
ترجمه: احسان محمدحسینی
No tags for this post.