بیش فعالی در کودکان قابل درمان است؟
دبیر علمی پنجمین سمینار کشوری مشاوره ژنتیک و نقش آن در پیشگیری از معلولیت با بیان اینکه بیش فعالی در کودکان میتواند دارای زمینه اولیه یا بدون علت باشد، گفت: بسیاری از کودکان بیش فعال دارای ضریب هوشی بالایی هستند که با کنترل رفتار و درمان علت آن میتوان به آینده آنها کمک کرد.
دکتر شهلا فرشیدی در آستانه برگزاری پنجمین سمینار کشوری مشاوره ژنتیک و نقش آن در پیشگیری از معلولیت با بیان اینکه بیش فعالی و اوتیسم در دنیا و از جمله کشور ما در حال افزایش است، اظهار کرد: از هر نود و هشت نوزاد متولد شده در دنیا یک نوزاد به اوتیسم مبتلا میشود و علائم آن بعد از دو سالگی بروز پیدا میکند.
وی درباره بیشفعالی گفت: بیش فعالی ممکن است زمینه اولیه داشته باشد که با مراجعه به پزشک و درمان علت زمینهای، علائم بهبود مییابد، اما گاهی بدون علت زمینهای است که برای کنترل رفتار، دارو درمانی یا رژیم غذایی خاصی به کودک تجویز میشود.
دبیر علمی پنجمین سمینار کشوری مشاوره ژنتیک و نقش آن در پیشگیری از معلولیت در ادامه افزود: بیش فعالی زمانی نگران کننده و بیماری محسوب میشود که رفتار کودک از روند طبیعی خارج و برای کودک و خانواده خطر آفرین باشد و کودک دچار اختلال تمرکز، دقت و یادگیری شود.
فرشیدی تصریح کرد: زمانی که بیش فعالی تبدیل به بیماری شود، کودک نمیتواند ارتباط مناسبی با دیگران برقرار کند. بنابراین در تعاملات اجتماعی نیز دچار مشکل میشود.
به گزارش ایسنا، این فوق تخصص بیماریهای متابولیک در ادامه یادآور شد: علائم بیش فعالی از سنین بالای ۱.۵ تا دو سال بروز پیدا میکند؛ به همین دلیل خانوادهها به محض مشاهده علائم بیش فعالی باید به پزشک مراجعه کنند تا تشخیص داده شود که آیا بیش فعالی دارای علت زمینهای است یا خیر.
وی با بیان اینکه بیش فعالی با شیطنتهای کودکانه متفاوت است، خاطرنشان کرد: برخی خانوادهها کودک دارای انرژی زیاد و پرهیجان را بیش فعال مینامند؛ این در حالی است شیطنتهای کودکانه، هیجان، انرژی و … از مهمترین خصایص طبیعی کودکان است و با بیش فعالی متفاوت است.
وی با تاکید براینکه نظارت خانواده بر رفتار کودکان مبتلا به بیش فعالی لازم و ضروری است، اظهار کرد: بسیاری از کودکان بیش فعال دارای ضریب هوشی بالایی هستند که با کنترل رفتار و درمان علت آن میتوان به آینده آنها کمک کرد.
بنابر اعلام روابط عمومی این سمینار، پنجمین سمینار کشوری مشاورههای ژنتیکی و نقش آن در پیشگیری از معلولیتها ۲۰ و ۲۱ مرداد ماه در مرکز همایشهای رازی با ۱۰ امتیاز بازاموزی برگزار می شود.