توصیه های کاربردی برای دستیابی به وزن متعادل
کارشناس ارشد تغذیه بالینی گفت: در بیشتر موارد علت چاقی خوردن و نوشیدن بیش از حد، کم تحرکی یا ترکیبی از این دو است.
به گزارش سینات پرس فارس، راضیه حسینی گفت: در تعدادی از موارد بعضی بیماری ها و داروهای خاص نیز باعث افزایش وزن می شود. اغلب داروهای افزایش دهنده وزن شامل داروهای دیابت، داروهای روان گردان، داروهای ضد افسردگی، استروئیدها و داروهای فشارخون است.
حسینی افزود، گاهی نیز تعدادی از افراد از نظر ژنتیکی مستعد به چاقی هستند که در این موارد نیز علت چاقی دریافت کالری حاصل از خوردن و آشامیدن بیش از میزان سوازندن روزانه است.
این کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز توصیه های کاربردی برای کنترل و کاهش وزن اراده داد:
۱. کاهش وزن باید تدریجی و حدود نیم کیلوگرم در هفته باشد.
۲. از رژیم های خیلی سخت و خودسرانه بپرهیزیم.
۳. همواره از یک رژیم غذایی متعادل و متناسب با شرایط جسمی خود (سن و جنس و فعالیت بدنی) پیروی کنیم.
۴. در هنگام خرید مواد غذایی مانند لبنیات و برچسب ترکیبات آن دقت کنیم و انواع کم چرب را انتخاب کنیم.
۵. از مواد غذایی دارای کالری زیاد مانند غذاهای آماده، تنقلات مثل چیپس، بستنی و موارد مشابه خودداری شود.
۶. فیبر بیشتری در برنامه غذایی خود بگنجانیم. برخی از مطالعات نشان می دهد که فیبر میتواند احساس سیری را افزایش دهد و به ما در کنترل وزن خود در طولانیمدت کمک کند. بر همین اساس توصیه می شود در میان وعده ها بیشتر از سبزی و میوه استفاده کنیم.
۷. روزانه ۶ تا ۸ لیوان آب بنوشیم.
۸. افزودن پروتئین به رژیم غذایی ما یکی از سادهترین و مؤثرترین راههای کاهش وزن است.
۹. بعد از هر قاشق غذا، قاشق و چنگال را کنار بگذاریم.
۱۰. مدت جویدن غذا را طولانی کنیم.
۱۱. از بشقاب های کوچک برای غذا خوردن استفاده کنیم، زیرا بشقاب غذا باید طوری کشیده شود که پر به نظر بیاید و منجر به پرخوری نشود.
۱۲. پس از صرف غذا میز یا سفره غذا را ترک کنیم.
۱۳. روزانه دست کم ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی و ورزشی داشته باشیم.
۱۴. از مصرف روغن ها و چربی های جامد خودداری کنیم.
۱۵. برای پخت و پز از روغن های گیاهی مایع استفاده کنیم که بهترین روغن در این زمینه روغن کانولا (روغن کلزا) و یا روغن زیتون است.
گزارش: محمدرضا قشقایی زاده
به گزارش سینا