وقوع ۸۰ درصد مرگ های دیابتی در کشورهای در حال توسعه
دکتر محمد جواد فروغی مقدم در نشست اقتصاد پیشگیری از دیابت، خاطرنشان کرد: تا سال های آینده آمار مرگ و میر ناشی از دیابت تا ۵۰ درصد افزایش خواهد یافت.
وی با اشاره به وجود ۳۵ میلیون دیابتی در خاورمیانه و ۳۸۲ میلیون دیابتی در جهان گفت: پیش بینی شده که میزان شیوع دیابت تا سال ۲۰۳۰ به ۵۴۲ میلیون نفر برسد.
به گفته فروغی مقدم، بیشترین رشد دیابت با ۹۸ درصد رشد در مناطق شمار آفریقا و کمترین میزان رشد شیوع آن در مناطق آمریکایی با ۴۲ درصد و در مناطق اروپایی با ۲۰ درصد رشد بوده است.
وی تصریح کرد: رشد اقتصادی کشورها در بروز دیابت تاثیر داشته با کشورهایی مانند مالزی و سنگاپور که رشد اقتصادی بیشتری داشتند شاهد رشد بیشتر دیابت نیز بوده اند.
این داروساز گفت: پیش بینی می شود هر سال ۱۹۴ هزار مورد جدید از دیابت در کشور بروز پیدا کند؛ حدود ۱۱ درصد هزینه های نظام سلامت در ایران مربوط به دیابت و مانند نرم جهانی است. یک مطالعه نشان می دهد که در سال ۱۱۲ میلیون دلار برای مبتلایان دیابت در تهران و ۵۹۰ میلیون دلار برای مبتلایان دیابت در کل کشور صرف می شود.
فروغی مقدم در ادامه به افراد مبتلا به پیش دیابت اشاره کرد و گفت: احتمال بروز دیابت در این افراد تا ۱۰ سال آینده محتمل خواهد بود و افزایش سن، سابقه خانوادگی ، اضافه وزن ، رژیم غذایی نامناسب، نداشتن فعالیت فیزیکی ، نژاد و سابقه دیابت در دوران بارداری از عوامل خطر بروز دیابت به شمار می روند.
وی مصرف دارو در افراد مستعد ابتلا به دیابت را در پیشگیری و به تاخیرانداختن این بیماری موثر دانست و گفت: سبک زندگی سالم تا ۶۰ درصد از بروز دیابت پیشگیری می کند.
به گزارش مهر، نشست تخصصی یکروزه اقتصاد پیشگیری از دیابت امروز چهارشنبه با حضور نمایندگانی از بیمه سلامت، بیمه نیروهای مسلح ، بیمه تامین اجتماعی ، سازمان غذا و دارو ، دانشکده مدیریت اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی و شرکت های دارویی در هتل اوین برگزار شد.
No tags for this post.