ساخت دستگاه‌های تصفیه هوا با الهام از آنیون اکسیژن هوا

مهندس مجید نوری، مخترع و مجری طرح در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این‌که در این پروژه تحقیقاتی دستگاه یون ساز ژنراتور طراحی و ساخته شد، گفت: دستگاه مولد آنیون اکسیژن برای تصفیه هوا کاربرد دارد.

وی اساس عملکرد این دستگاه را تولید یون‌های منفی ذکر کرد و توضیح داد: آنیون اکسیژن در طبیعت عامل سلامتی و تصفیه هوا است و در این طرح تحقیقاتی ما با الگوبرداری از طبیعت، دستگاهی را طراحی کردیم که شرایط ورود آنیون اکسیژن به کلان شهرها و محیط‌های آلوده را به منظور رفع آلودگی‌های هوا فراهم می‌کند.

وی، حذف بوهای نامطبوع محیط را از قابلیت‌های این دستگاه تصفیه هوا نام برد و ادامه داد: این دستگاه همچنین قابلیت از بین بردن گازهای سمی را دارد؛ علاوه بر آن قادر به ازبین بردن قارچ و باکتری مضر معلق در هوا است.

ساخت دستگاه پلاسمای مولد یون

نوری از فاز توسعه‌ای این طرح خبر داد و یادآور شد: در فاز توسعه‌ای این پروژه موفق به طراحی و ساخت پلاسمای مولد یون شدیم. این محصول یک ماده پلاسما بر پایه مواد خوراکی است.

به گفته وی، مواد پایه در داخل راکتور طراحی شده مخصوص این پروژه، در یک فرایند چندین روزه به ایزوتوپ تبدیل می‌شود.

نوری، به بیان عملکرد دستگاه پلاسمای مولد یون پرداخت و توضیح داد: ذراتی که دائما از سطح پلاسما آزاد می‌شوند، دقیقا رفتار دستگاه یون ژنراتور را شبیه‌سازی می‌کنند.

به گفته این محقق، محصول انحصاری (اسپری هوراد) به دلیل خاصیت خنثی‌سازی بو می‌تواند با انتشار اسانس ملایم، شدت بوی اولیه اسپری‌های خوشبو کننده را کاهش دهد و بعد از مدتی که اتم باردار شده اکسیژن به حالت پایدار درآمد، رایحه مجددا تقویت و این امر باعث پخش بوی متعادل در مدت طولانی می‌شود.

مجری طرح با تاکید بر این که در این دستگاه از فناوری نانو استفاده شده است، خاطر نشان کرد: ساختار نانو فناوری استفاده شده در این محصول موجب محفوظ ماندن  چندین ساله اکسیژن و آنیون اکسیژن موجود در هوای محیط خواهد شد.

به گفته این محقق، محصول تولیدشده فاقد ترکیبات الکلی و گازهای قابل اشتعال و هر نوع آروماتیک است و مواد تشکیل دهنده آن خوراکی است؛ از این رو برای حذف بوی دهان و شست‌وشوی چشم قابل استفاده بوده و با کمترین میزان دوز اسانس خوراکی، قادر به ارائه رایحه‌های طبیعی در محیط است.

این محصول علاوه بر حذف کامل بوهای بد، قابلیت آنتی باکتری دارد و در ضمن گازهای سمی را از بین می‌برد.

تولید ژل برای تصفیه هوا

نوری با تاکید بر این که محصولات معطرکننده دو ضعف بزرگ دارند، گفت: این محصولات توانایی خنثی‌سازی بوهای نامطبوع را ندارند و علی‌رغم استفاده دوز چندین برابر باز هم بعد از مدت کوتاهی بوهای نامطبوع منتشر می‌شود.

وی ضعف دوم را شدت بو در ابتدای اسپری کردن ذکر و اظهار کرد: ولی از سوی دیگر در زمان کوتاه با افت شدید بو مواجه می‌شویم و به دلیل الزام استفاده دوز بالا علاوه بر افزایش هزینه، رایحه طبیعی را از دست می‌دهیم.

نوری با تاکید بر این که این مشکلات با طرح تولید «ژل هوراد»حل شده است، ادامه داد: در این محصول از آنیون اکسیژن برای ایجاد تعادل استفاده کردیم که قابلیت باردار کردن ذرات معلق در هوا را دارد.

وی اضافه کرد: ذرات باردار شده به یکدیگر متصل شده و با ته‌نشین شدن، سریعا به کف سقوط می‌کنند و از مسیر تنفس خارج می‌شوند.

مجری طرح، این ماده را جایگزین مناسبی برای دستگاه تصفیه هوا دانست و خاطر نشان کرد: قابلیت ضد ویروس و آنتی باکتریال در مقالات معتبر در خصوص آنیون اکسیژن اثبات شده است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا