رژیم غذایی گیاهی، سدی در برابر سرطان روده مردان

به گزارش سیناپرس، محققان کره ای در یک تحقیق جدید نشان داده اند:برخورداری از یک رژیم غذایی سرشار از غذاهای گیاهای سالم می تواند مردان را از خطر سرطان روده بزرگ یا کولورکتال دور نگه دارد.

بنابر نتایج یک تحقیق جدید علمی، داشتن یک رژیم غنی از غذاهای گیاهی سالم مانند غلات کامل، سبزیجات و حبوبات درکنار کمتر کردن غذاهای گیاهی ناسالم مثل غلات تصفیه شده، آب میوه ها و قندهای افزودنی، با کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ یا کولورکتال در مردان مرتبط است.

به گفته محققان، سرطان کولورکتال، سومین سرطان شایع در سراسر جهان است. خطر ابتلا به این نوع سرطان در طول زندگی مردان، یک به 23 و برای زنان، یک به 25 است. اگرچه تحقیقات قبلی نشان داده بودند که رژیم‌های غذایی گیاهی ممکن است در پیشگیری از سرطان روده بزرگ نقش داشته باشند، اما تأثیر کیفیت تغذیه‌ای مواد غذایی گیاهی بر این ارتباط نامشخص بوده اند.

حالا در پژوهشی جدید، محققان دانشگاه کیونگ هی کره جنوبی دریافته اند:در میان جمعیت حدود 80 هزار نفری از مردان آمریکایی تحت بررسی، افرادی که بالاترین میانگین روزانه غذاهای سالم گیاهی را مصرف می‌کنند، 22 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند. این در حالی است که چنین ارتباط واضحی در زنان دیده نشد.

محققان کره ای می گویند: به نظر می رسد آنتی اکسیدان های موجود در مواد غذایی مانند میوه ها، سبزیجات و غلات کامل می توانند با سرکوب التهاب های مزمن که می توانند منجر به سرطان شوند، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهند.

آن ها معتقدند: از آنجایی که مردان به طور کلی بیشتر از زنان در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند، این موضوع می‌تواند به توضیح این که چرا خوردن مقادیر بیشتر غذاهای گیاهی سالم با کاهش خطر سرطان روده بزرگ در مردان مرتبط است، کمک کند.

بر اساس یافته های این پژوهش، بین کیفیت تغذیه مبتنی بر گیاه و خطر ابتلا به سرطان کولورکتال در مردان، بر اساس نژاد و قومیت نیز تفاوت هایی مشاهده شد. بر این اساس، مردان سفیدپوست بیشترین کاهش خطر را تجربه کرده و پس از آن ها، مردان دارای نژاد ژاپنی قرار داشتند، ضمن آن که این کاهش خطر در میان مردان آفریقایی آمریکایی، لاتین تبار یا بومی هاوایی مشاهده نشد.

مجریان این تحقیق ضمن انتشار یافته های خود در مجله معتبر و دسترسی آزاد BMC Medicine، پیشنهاد کرده اند که تحقیقات آینده برای بررسی عوامل ژنتیکی و محیطی که می‌توانند بر ارتباط بین مصرف غذاهای گیاهی و خطر ابتلا به سرطان کولورکتال بین گروه‌های نژادی و قومی تأثیر بگذارند، طرح ریزی و انجام شوند.

مترجم:عباس روشن بین

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا