ضرورت راه‌اندازی بانک‌های شیر مادر در کشور

دکتر محمداسماعیل مطلق با بیان این مطلب گفت: تحقیقات علمی نشان می‌دهد که تغییر ترکیبات شیر مادر از هنگام تولد تا پایان دوره شیردهی با نیازهای غذایی و سلامتی و ایمنی کودک تناسب کامل دارد. از این رو کودکانی که با شیر مادر تغذیه می‌کنند شش برابر کودکان دیگر شانس زنده ماندن دارند.

وی افزود: در راستای برنامه های کاهش مرگ و میر نوزادان و کودکان و بهبود وضعیت سلامت آن ها یکی از برنامه های توصیه شده افزایش تعداد شیرخواران تغذیه شده با شیرمادر و اجرای تغذیه انحصاری با شیرمادر تا شش ماهگی است.

وی ادامه داد: افزایش بیمارستان‌های دوستدار کودک و این که همه بیمارستان های دارای بخش زایمان صاحب لوح دوستدار کودک باشند، افزایش آگاهی پرسنل برای کمک به اجرای ۱۰ اقدام بیمارستان های دوستدار کودک و آموزش مادران و خانواده ها از برنامه های کشوری است.

وی نتایج بررسی کشوری سال ۸۹ MIDHSرا چنین تشریح کرد: شروع تغذیه با شیرمادر در ساعت اول تولد ۶۸.۷ درصد، تغذیه انحصاری با شیرمادر در کودکان زیر شش ماه ۵۳.۱ درصد، تداوم تغذیه با شیرمادر تا ۱۲ الی ۱۵ ماهگی ۸۴.۲۲ درصد، تداوم تغذیه با شیرمادر تا ۲۰ الی ۲۳ ماهگی ۵۱ درصد و شروع تغذیه تکمیلی در کودکان در شش تا هشت ماهگی ۷۵.۹۲ درصد است.

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: اگر مادری نتواند یا نخواهد به فرزند خود شیر بدهد می‌توان از شیر اهداکننده استفاده کرد. شیر مادر اهدایی، شیری است که توسط فرد دیگری غیر از مادر نوزاد، دوشیده شده، فرآوری و آماده شده که در بانک شیر مادر نگهداری و برای شیرخوار نیازمند استفاده می‌شود.

بنابر اعلام روابط عمومی معاونت بهداشت وزارت بهداشت، مطلق افزود: با ایجاد بانک شیر مادر محدودیت‌های استفاده از شیر مادر و مشکلات آن برطرف می شود. نوزاد نارس و بیمار بستری نیز از همان ابتدا و در طول درمان از شیر مادر تغذیه خواهند شد.

وی بیان داشت: در این بانک شیر اهدایی مادران جمع آوری و پاستوریزه می شود تا برای مصرف در نوزادانی که از شیر مادر خودشان محروم هستند، آماده و امن شود. بدین معنی که شیرهای مادران اهدایی پس از تایید آزمایشگاه مورد پاستوریزاسیون قرار می گیرند تا ریسک انتقال اچ آی وی، هپاتیت ب و سی، CMV و باکتری های معمول از بین برود.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا