فریز کردن، بهترین راه نگهداری بلندمدت میوه ها

دکتر محمدحسین عزیزی در گفت و گو با سیناپرس افزود: همانطور که همه متخصصان تغذیه تاکید می کنند، میوه ها و سبزی ها را تا جایی که می توان، باید تازه مصرف کرد. دلیل این مساله آن است که هرچه میوه ها و سبزی ها، دیرتر مصرف شود، میزان ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و مواد فلاونوئیدی آن کاهش می یابد.

این متخصص تغذیه تاکید کرد: بنابراین برای اینکه سبزی ها و میوه ها بتوانند خواص مفید و ضد سرطانی خود را بروز دهند بهتر است به صورت تازه مصرف شوند.

وی خاطرنشان کرد: چند روش برای نگهداری میوه ها وجود دارد که بهترین آن، فریز کردن است. در این روش می توان به مدت سه تا شش ماه مواد فلاونوئیدی و ویتامین های موجود در هر میوه را حفظ کرد. این در حالی است که در روش های پختن و خشک کردن، کمتر این اتفاق می افتد.

رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران اظهار داشت: با پختن میوه ها جهت تهیه مربا یا کمپوت، علاوه بر اینکه ویتامین C موجود در آنها به طور کامل از بین می رود، ویتامین های A و B و دیگر مواد موثر موجود در میوه ها نیز به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.

عزیزی با بیان اینکه انواع روش ها برای پختن میوه ها و کمپوت کردن آنها، صرفا به منظور خوشمزه تر شدن میوه ها انجام می شود، یادآور شد: کمپوت هایی که به صورت صنعتی وارد بازار می شود، چون در قوطی های فلزی که درب آنها پلمپ شده است، نگهداری می شود، چندان به مواد نگهدارنده نیاز ندارد. دلیل آن هم این است که راهی برای ورود میکروب ها وجود ندارد. بنابراین از خرابی آنها جلوگیری می شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس توصیه کرد: هر میوه را در فصل خود مصرف کنید تا بتوانید از ویتامین های آن در حد مطلوب بهره مند شوید.

 

گفتگو: مریم طالبی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا