تشخیص تهاجمی بودن سرطان سینه به کمک علم ریاضی
تشخیص تهاجمی بودن سرطان سینه در مراحل اولیه کاری غیرممکن است و به همین دلیل پزشکان ترجیح می دهند که از ابتدا شدیدترین نوع درمان را برای بیمار تجویز کنند؛ در صورتی که سرطان تهاجمی نباشد، درمان شدید سبب سازگاری بدن بیمار با دارو می شود و اگر بیماری عود کند، درمان اثربخش نخواهد بود.
محققان برای حل این مشکل با ترکیب ریاضیات و میکروسکوپ فلورسنت روشی ابداع کرده اند که می تواند تهاجمی بودن سرطان را تشخیص دهد؛ این روش جدید BRIM نام دارد و توسط محققان دانشگاه میشیگان توسعه یافته است.
روش BRIM میکروسکوپ های رایج راکه توسط آسیب شناسان برای بررسی بافت استفاده می شود، با آنالیزهای ریاضی ترکیب می کند. این روش سطوح نشانگرهای مختلف زیستی را که با رنگ های مختلفی در بافت رنگ آمیزی شده اند، زیر میکروسکوپ مقایسه می کند. تصاویر به دست آمده برای پردازش وارد رایانه می شود و سطح نشانگرهای مختلف در هر پیکسل محاسبه می شود.
در نهایت از روی وضوح تصاویر نهایی می توان تهاجمی بودن توده را تشخیص داد. مهمترین کاربرد این روش جلوگیری از درمان های غیرضروری بیمار است.
سرطان سینه یکی از شایع ترین انواع سرطان در زنان است. احتمال ابتلا به سرطان سینه در زنانی که بستگان درجه اول آنها به این بیماری مبتلا بوده اند، بسیار بیشتر است. جهش در ژن های BRCA1 یا BRCA2 شایع ترین علت سرطان سینه ارثی است که از والدین منتقل می شود.
سابقه خانوادگی، قرار گرفتن در معرض اشعه، داشتن سطح بالای استروژن، شیوه نادرست زندگی، مصرف سیگار و الکل و استرس مهمترین عوامل بروز این بیماری هستند.
به گزارش ایرنا از مدیکال اکسپرس، نتایج این تحقیقات در نشریه Scientific Reports منتشر شده است.