نور های LED, عامل آلودگی شیر
بعضیوقتها خوراکیها را مثل قهوه و کارامل با شیر ترکیب میکنیم گاهی هم مثل کیک یا کلوچه آنها را همراه با شیر میخوریم. اما برعکس این خوراکیها، بعضی چیزها در ترکیب با شیر اصلا جالب نمیشوند؛ مثلا ماهی! دانشمندان امروز به لیست این ترکیبهای نامطلوب یک گزینهی دیگر را هم اضافه کردند: نور LED!
دانشمندان کشف کردهاند درصورتی که شیر را حتی بهمدت چند ساعت در معرض نور LED قرار دهیم، بهاندازهی قرار گرفتن در یک محیط میکروبی آنهم بهمدت طولانی، به کیفیت آن آسیب میزنیم. در یک آزمایش معلوم شده در حالی که شیر پاستوریزهشده دور از نور LED میتواند تا ۱۴روز قابل استفاده باشد، لبنیاتی که با شرایط یکسان تولید شده اما تنها بهمدت ۴ ساعت در معرض این نور قرار گرفتهاند، کاملا طعم متفاوت و نامطلوبی میگیرند.
پروفسور رابین دندو، یکی از دانشمندانی که در این زمینه تحقیق کرده، میگوید: “شاید بهدلایل روانی دوست داشته باشیم هنگام خرید به سطح شیر نگاه کنیم که زیر نور فروشگاه میدرخشد. اما این احساس خوشایند ممکن است به قیمت پایین آمدن کیفیت شیر و حتی به خطر افتادن سلامتیمان تمام شود.”
در آزمایشی که به آن اشاره کردیم، از تعدادی از مشتریان خواسته بودند دو نمونه شیر را تست کرده و بگویند کدام را ترجیح میدهند. یکی از این دو نمونه نزدیک به زمان انقضا بودند اما دور از نور LED فروشگاهها نگهداری میشدند. نمونهی دیگر تنها ۴ ساعت در معرض نور LED قرار داده شده بود اما فاصلهی زمانی بیشتری تا تاریخ انقضا داشت. نتیجه این شد که بیشتر مشتریان نمونهی اول را تازهتر دانسته و نوشیدن آن را ترجیح میدادند.
محققان میگویند ارزیابی مشتریان از «شیر تازه» بدون نگاه کردن به تاریخ تولید آنها، بهطرز قابلتوجهی بهنفع شیرهایی است که در معرض نور LED نبودهاند. درمورد نمونه شیرهایی هم که در معرض این نور قرار گرفتهاند، نمونههایی که مدتزمان کمتری در معرض آن بودهاند، از سوی مشتریان «تازهتر» ارزیابی میشدند.
بهجز نتایجی که این تحقیق در مورد طعم بهتر شیر به آن دست پیدا کرده، همچنین معلوم شد اگر میخواهید شیر پاستوریزه را در مدتزمان نسبتا طولانی و نزدیک به تاریخ انقضا نگهداری کنید، حتما آن را از معرض نور LED دور کنید.
منبع:digikala
No tags for this post.