ارتباط ترشح کم تیروئید در دوره بارداری و ابتلا نوزاد به شیزوفرنی
طبق یافته های محققان دانشگاه تورکو فنلاند، غلظت پایین هورمون تیروئید آزاد (fT۴) مادر در طول دوره بارداری منجر به hypothyroxinemia، که وضعیتی متداول در زنان باردار است، می شود.به گفته محققان، کودکان متولدشده از مادران مبتلا به hypothyroxinemia در طول بارداری، با افزایش احتمال ابتلا به ناهنجاری های در رشد شناختی مشابه با بیماری شیزوفرنی روبرو هستند.
این ارتباط حتی بعد از در نظر گرفتن متغیرهای قویاً تاثیرگذار بر بیماری شیزوفرنی نظیر سابقه بیماری روانی مادر و سیگار کشیدن وی، باز هم وجود داشت.
Hypothyroxinemia با تولد زودهنگام نوزاد، که فاکتور پرخطری در ابتلا به شیزوفرنی نیز هست، مرتبط است. به گفته دکتر گیلنبرگ، سرپرست تیم تحقیق، «هم عوامل محیطی و هم عوامل ژنتیکی تاثیرگذار بر مادر در دوره بارداری در ریسک ابتلای نوزاد به شیزوفرنی نقش دارند.»
به گزارش مهر، محققان در این مطالعه، میزان تیروکسین موجود در نمونه های خون ذخیره شده ۱۰۱۰ مادر دارای کودک مبتلا به شیزوفرنی و ۱۰۱۰ مادر گروه کنترل را بررسی کردند. یافته ها نشان داد ۱۱.۸ درصد کودکان مبتلا به شیزوفرنی دارای مادرانی با سطح تیروئید بالا در دوره بارداری بودند.