دلایل شیوع و بروز صافی کف پا
تقی بغدادی روز پنجشنبه در سمینار مشترک انجمن ارتوپدی اطفال و بزرگسالان در جمع خبرنگاران افزود: در جوامعی که مردم آن از کفش استفاده نمی کنند و بر روی سطوح ناهموار مانند خاک و خاشاک راه می روند، صافی کف پا کمتر دیده می شود.
وی ادامه داد: اما افرادی که از کفش استفاده می کنند و بر روی سطوح صاف مانند سنگ، سرامیک و پارکت راه می روند صافی کف پا شیوع بیشتری دارد.
بغدادی گفت: پیش از سن مدرسه حدود 50 درصد کودکان صافی کف پا دارند که در سنین بالا این رقم به 16 تا 20 درصد کاهش می یابد.
رئیس انجمن جراحان ارتوپدی اطفال گفت: بروز بیماری های التهابی مانند روماتیسم می توانند موجب بروز صافی کف پا شوند و ادامه آن موجب پارگی تاندون هایی می شود که حفاظت از قوسی کف پا را بر عهده دارند، در این شرایط کف پا دچار صافی دردناک می شود که معمولا در دهه های چهارم و پنجم زندگی افراد رخ می دهد.
وی افزود: درمان صافی کف پا در بیشتر موارد به جراحی نیاز دارد تا موجب ایجاد قوس کف پا و تسکین درد شود.
بغدادی تاکید کرد: در روند درمان صافی دردناک کف پا باید به علت زمینه بروز آن توجه جدی شود و در مرحله بعدی به کاهش درد بیمار کمک کرد که معمولا در این مرحله از وسایل کمک ارتوپدی مانند کفش و کفی طبی استفاده می شود.
وی ادامه داد: معمولا جراحی در موارد خاصی که درمان های غیر جراحی جواب ندهد و بیمار مشکلات حرکتی داشته باشد، توصیه می شود.
رئیس انجمن جراحان ارتوپدی اطفال گفت: در مواردی برای کودکان صافی کف پا را مساله ارثی مطرح می کنند که در این شرایط ربات ها انعطاف پذیر می شوند.
وی افزود: همواره این سئوال وجود دارد که در این شرایط اگر از کفش و یا کفی طبی استفاده کنیم صافی کف پا رفع می شود، جواب نه است، در بسیاری موارد کودک دارای صافی کف پا دچار خستگی زودرس می شود و در فعالیت های خود درد دارد.
وی ادامه داد: از این رو گروهی از کودکان که صافی کف پا دارند به اضافه وزن هم مبتلا می شوند چون صافی هم زمینه نرمی مفاصل را ایجاد می کند و هم موجب خستگی زودرس کودک می شود، از این رو کودک تحرک زیادی ندارد و این موجب اضافه وزن می شود.
بغدادی گفت: در مواردی هم ممکن است صافی کف پا با انحراف زانو همراه باشد که در این شرایط زانوی کودک به شکل ایکس(X) می شود که این زانوها کودک را کم توان تر می کند و یک سیکل معیوب میان صافی کف پا و انحراف زانو ایجاد می شود.