تخم کدو تنبل،کوچک اما سرشار از مواد مغذی با ارزش است
همچنین این دانه ها می تواند به راحتی در رژیم غذایی شما گنجانیده شوند. در اینجا 11 مزایای بالای سلامت دانه کدو تنبل که توسط علم حمایت شده است آورده می شود.
1. پر از مواد مغذی و با ارزش
تخم کدو تنبل دانه های خوراکی یک کدو تنبل است. آنها همچنین به عنوان "pepita" یک اصطلاح مکزیکی اسپانیایی شناخته شده اند.
بر خلاف تخم سفید سخت یک کدو تنبل، بیشتر دانه های کدو تنبل خریداری شده از یک سوپر مارکت پوسته ندارد.
این دانه های بدون پوسته تخت و بیضی شکل و به رنگ سبز هستند.
دانه کدو تنبل با پوست (سفید) و بدون پوسته (سبز) است.
تقریبا 151 کالری در هر اونس (28 گرم) دانه کدو تنبل بدون پوسته وجود دارد که به طور عمده از چربی و پروتئین است.
علاوه بر این، 1اونس (28 گرم) شامل:
فیبر: 1.7 گرم است.
کربوهیدرات: 5 گرم.
پروتئین: 7 گرم.
چربی: 13 گرم (6 تا از امگا 6S هستند).
ویتامین کا: 18درصد از RDI.
فسفر: 33 درصد از RDI.
منگنز: 42 درصد از RDI.
منیزیم: 37٪ از RDI.
آهن: 23 درصد از RDI.
روی: 14 درصد از RDI.
مس: 19٪ از RDI.
آنها همچنین حاوی مقدار زیادی از آنتی اکسیدان ها و مقدار مناسبی از اسیدهای چرب اشباع نشده، پتاسیم، ویتامین B2 (ریبوفلاوین) و فولات می باشند.
دانه کدو تنبل و روغن دانه نیز حاوی بسیاری از مواد مغذی دیگر است که نشان داده شده برای سلامتی مفید است.
2. آنتی اکسیدان بالایی دارد
دانه کدو حاوی آنتی اکسیدان مانند کاروتنوئیدها و ویتامین E است.
آنتی اکسیدان ها می توانند التهاب را کاهش دهند و سلول های شما را از رادیکال های آزاد مضر محافظت کنند. به این دلیل، مصرف غذاهای غنی از آنتی اکسیدان می تواند به محافظت در برابر بسیاری از بیماری های مختلف کمک کند.
در یک مطالعه، وقتی به موشهای مبتلا به آرتریت، روغن دانه کدو تنبل داده شد. التهاب کاهش یافت و عوارض جانبی منفی مانند داروهای ضد التهابی را ندارد.
3. با کاهش خطر برخی سرطان ها مرتبط است
رژیم های غذایی غنی از دانه کدو تنبل با سطوح پایین تری از سرطان معده، پستان، ریه، پروستات و روده بزرگ همراه بوده است.
در یک مطالعه بزرگ مشاهده ای دریافتند که خوردن دانه کدو تنبل با کاهش خطر سرطان پستان در زنان یائسه همراه بود.
مطالعات دیگر نشان می دهد که لیگنان در دانه کدو تنبل ممکن است یک نقش کلیدی در پیشگیری و درمان سرطان پستان بازی کند.
مطالعات در لوله آزمایش نشان داد که یک مکمل حاوی دانه کدو تنبل، پتانسیل کاهش سرعت رشد سلول های سرطان پروستات را دارد.
تصور می شود که سطوح بالایی از آنتی اکسیدان ها در دانه کدو تنبل تا حدی مسئول آثار مثبت آن بر سلامت باشد.
4. بهبود پروستات و سلامت مثانه
دانه کدو تنبل می تواند به تسکین علایم هیپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) کمک کند یک بیماری است که در آن غده پروستات بزرگ و می تواند سبب مشکلات ادراری شود.
مطالعات متعدد در انسان پیدا کرده است که خوردن این دانه ها می تواند علائم BPH را کاهش دهد.
یک مطالعه روی بیش از 1400 مرد دارای BPH با مصرف دانه کدو تنبل پس از یک سال، کاهش علائم و کیفیت زندگی بهتر گزارش شده است.
همچنین تحقیقات نشان می دهد که مصرف دانه کدو تنبل و یا محصولات مکمل می تواند به درمان علائم مثانه بیش فعال کمک کند.
یک مطالعه نشان داد مصرف روزانه یک مکمل با 10 گرم عصاره دانه کدو تنبل، عملکرد ادراری در 45 مرد و زن با مثانه بیش از حد فعال را بهبود داده است.
5. منیزیم خیلی بالا دارد
دانه کدو یکی از بهترین منابع طبیعی از منیزیم می باشد. این مهم است، چرا که کمبود منیزیم در بسیاری از کشورهای غربی رایج است.
در ایالات متحده، مصرف منیزیم بزرگسالان در حدود 79 درصد زیر مقدار توصیه شده روزانه بود.
منیزیم برای بیش از 600 واکنش های شیمیایی در بدن لازم است. سطوح کافی از منیزیم برای برخی بیماریها مهم هستند که عبارتند از:
کنترل فشار خون.
کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی.
تشکیل و حفظ سلامت استخوانها.
تنظیم سطح قند خون.
6. بهبود سلامت قلب
دانه کدو تنبل یک منبع خوبی از آنتی اکسیدان، منیزیم، روی و اسیدهای چرب است که همه آنها ممکن است به سالم نگه داشتن قلب شما کمک کند.
همچنین مطالعات روی حیوانات نشان داده است که روغن دانه کدو تنبل می تواند به کاهش فشار خون بالا و کلسترول بالا کمک کند.
این دو عامل خطر برای بیماری های قلبی مهم می باشد.
مطالعه ای بر روی 35 زن یائسه نشان داد که مکمل های روغن دانه کدو تنبل فشار خون دیاستولیک را 7 درصد کاهش می دهد و کلسترول "خوب"HDL را 16درصد در طی یک دوره 12 هفته ای افزایش داده است.
مطالعات دیگر نشان می دهد که ممکن است آنزیم نیتریک اکسید موجود در روغن دانه کدو تنبل مسئول اثرات مثبت آن بر سلامت قلب باشد.
اکسید نیتریک به گشادی عروق خونی، بهبود جریان خون و کاهش خطر رشد پلاک در رگ ها کمک می کند.
7. می تواند سطح قند خون را پایین بیاورد
مطالعات حیوانی نشان داده است که کدو تنبل، تخمه کدو، پودر دانه کدو تنبل و آب کدو تنبل می تواند سبب کاهش قند خون شود.
این امر به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت، که ممکن است در تلاش برای کنترل سطح قند خون خود باشند مهم است.
مطالعات متعدد نشان داده اند که مکمل رژیم غذایی با عصاره و یا پودر دانه کدو تنبل سبب کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می شود.
محتوای منیزیم بالا دانه کدو تنبل ممکن است مسئول اثر مثبت آن بر دیابت باشد.
یک مطالعه مشاهده ی شامل بیش از 127000 مرد و زن که رژیم های غذایی سرشار از منیزیم مصرف کردند با خطر 33٪ پایین تر دیابت نوع 2 در مردان و خطر 34 درصد کمتر در زنان همراه بود.
تحقیقات بیشتری برای تایید این اثرات مفید آن در سطح قند خون مورد نیاز است.
8. فیبر خیلی بالا دارد
دانه کدو تنبل یک منبع بزرگ از فیبر در رژیم غذایی است. دانه های کامل در یک 1 اونس (28 گرم) 5.2 گرم فیبر ارائه می دهد.
با این حال، دانه کدو تنبل با حذف پوسته در هر اونس حاوی 1.7 گرم فیبر دارد این دانه کدو تنبل سبز در اکثر سوپر مارکت ها موجود هستند.
یک رژیم غذایی سرشار از فیبر می تواند از سلامت مناسب دستگاه گوارش حمایت کند.
علاوه بر این، رژیم غذایی با فیبر بالا با کاهش خطر بیماری های قلبی، دیابت نوع 2 و چاقی در ارتباط است.
9. سبب بهبود کیفیت اسپرم می شود
سطح پایین روی با کیفیت اسپرم و کاهش و افزایش خطر ناباروری در مردان در ارتباط است.
از آنجا که دانه کدو تنبل یک منبع غنی از روی است آنها ممکن است به بهبود کیفیت اسپرم کمک کنند.
شواهد یک مطالعه در موش نشان می دهد که آنها نیز ممکن است به محافظت اسپرم انسان از آسیب ناشی از شیمی درمانی و بیماری های خود ایمنی کمک کند.
دانه کدو تنبل همچنین دارای آنتی اکسیدان بالا و دیگر مواد مغذی است که می تواند به سطح تستوسترون سالم کمک و سبب بهبود سلامت کلی شود.
همه این عوامل با هم، ممکن است روی سطح باروری و تولید مثل به خصوص در مردان مفید باشد.
10. به بهبود خواب کمک می کند
اگر شما مشکل خواب دارید شما ممکن است بخواهید برخی از دانه کدو تنبل را قبل از خواب بخورید آنها یک منبع طبیعی از تریپتوفان، یک اسید آمینه ای که می تواند به بهبود خواب کمک کند.
مصرف روزانه حدود 1 گرم تریپتوفان به بهبود خواب کمک می کند.
با این حال، برای دریافت 1 گرم تریپتوفان خوردن حدود 7 اونس (200 گرم) دانه کدو تنبل لازم است.
روی در این دانه ها همچنین می تواند به تبدیل تریپتوفان به سروتونین کمک کند و سپس به ملاتونین تغییر می یابد که این هورمون به تنظیم چرخه خواب شما کمک می کند.
علاوه بر این، دانه کدو تنبل یک منبع عالی از منیزیم است. سطح منیزیم کافی نیز با خواب بهتر در ارتباط است.
برخی مطالعات کوچک نشان داده اند که مصرف مکمل منیزیم سبب بهبود کیفیت خواب و کل زمان خواب در افراد با سطوح پایین منیزیم می شود.
11. به راحتی به رژیم غذایی اضافه می شود
اگر شما می خواهید مزایای دانه کدو تنبل را تجربه کنید آنها را با رژیم غذایی خود به آسانی ترکیب کنید.
در بسیاری از کشورها، آن یک میان وعده محبوب است که می تواند به صورت خام یا بو داده، شور و یا بدون نمک خورده شود.
و همچنین می توانید آنها را به تنهایی، یا به اسموتی با ماست یونانی و میوه مخلوط کنید.
شما می توانید آنها را به وعده های غذایی به سالاد، سوپ و یا غلات ترکیب کنید. برخی از افراد دانه کدو تنبل را در پخت استفاده می کنند به عنوان یک جزء برای شیرینی، نان خوش طعم و یا کیک استفاده می شود.
با این حال، همانند بسیاری از دانه و آجیل ها، حاوی اسید فیتیک است که می تواند دسترسی زیستی برخی از مواد مغذی که می خورید را کاهش دهد.
اگر شما به طور منظم دانه و آجیل ها را می خورید خیس دادن و یا جوانه زدن آنها به کاهش محتوای اسید فیتیک کمک می کند. برشته کردن نیز ممکن است به کاهش اسید فیتیک کمک کند.
منبع:رژیم سلامتی
No tags for this post.