جلوگیری از سندروم ماه رمضان
با توجه به اینکه مدت زمان غذا نخوردن طولانی است، غلظت کتونها بالا میرود. ( در مواردی که بدن قادر به تامین انرژی از قند نباشد، چربیها را شکسته و از آنها استفاده میکند که در نتیجه کتونها ساخته میشوند، با آزاد شدن چربیها، مواد کتونی سمی در کبد تولید و وارد جریان خون شده و در نهایت بیماری خطرناکی را باعث میشود.) بنابراین نخوردن وعده سحر با افزایش کتونها در خون منجر به سردرد، سرگیجه، بی حالی، عصبانیت، کم تحملی، ضعف و افت قندخون میشود این پدیده سندروم ماه رمضان است .
سحری کامل، سحری است که با تامین انرژی روزانه و داشتن چربی و پروتئین کافی، از افت قندخون جلوگیری کند و در مجموع مانند یک وعده ناهار باشد.
برای وعده سحری مصرف غذاهای پرپروتئین و پرگوشت سرخ شده، غذاهای خشک (مثل کتلت)، فست فودها و انواع کوکوها به دلیل اینکه فرد را در طول روز تشنه میکنند، مناسب نیست اما برعکس، غذاهای مخلوط (مثل لوبیا پلو) و انواع خورشتها با برنج بهترین گزینه برای این وعده محسوب میشوند.
مصرف میوه و سبزیجات در برطرف کردن گرسنگی و تشنگی بدن بخصوص برای روزهداری اهمیت دارد. همچنین سالاد به همراه کمی روغن زیتون، آبلیمو یا سرکه و مصرف حبوبات و لبنیات میتواند برای وعده سحری مناسب باشد.
نوشیدن آب برای جلوگیری از ایجاد اختلال در روند هضم و جذب غذا باید حداقل نیم ساعت قبل از خوردن سحری باشد. خوردن مواد غذایی شور، خیلی شیرین (مثل زولبیا بامیه)، بسیار تند و دارای ادویه توصیه نمیشود چرا که باعث افت قندخون شده و فرد را در طول روز گرسنه میکند.
خواب بعد از خوردن سحری، ترشح اسید و ریفلاکس معده (برگشت محتویات معده به قسمت های فوقانی) را سبب میشود از این رو بهتر است فرد بعد این وعده اصلا نخوابد یا حداقل یک تا یک ساعت و نیم بعد از صرف سحری بخوابد.
منبع:همشهری آنلاین
No tags for this post.