آغاز استخراج فسیل های کشف شده لرستان از هفته آینده

اصغر مبارکی روز دوشنبه در نشست خبری افزود: با توجه به اهمیت موضوع فسیل ها و قدمت آنها فسیل ها به زودی استخراج می شوند.
سال گذشته در استان لرستان، فسیل هایی در منطقه گاوکش با قدمت هفت میلیون سال کشف شدند، فسیل های کشف شده از این سایت مربوط به اندام های مختلف از جمله فک، دندان، اندام های حرکتی و انگشت های خانواده های هیپاریون (اجداد اسبها)، بوویده (گاوسانان) شامل گوزن ها، زرافه و غزال های کوچک و همچنین گوشتخوران است. 

*** شناسایی مناطق کلیدی تنوع زیستی 
وی گفت: بحث شناسایی مناطق کلیدی تنوع زیستی در جهان مطرح است که در حال ترجمه دستورالعمل آن هستیم و امیدواریم تا هفته آینده کار ترجمه پایان و معیارها برای شناسایی این مناطق مشخص شود.

*** توسعه موزه تاریخ طبیعی سازمان محیط زیست 
مبارکی اظهار کرد: در حال پیگیری توسعه موزه تنوع زیستی هستیم تا بر این اساس امکان در معرض دید قرار دادن تعداد بیشتری از گونه های موجود در این موزه فراهم شود.

*** تهیه برنامه اقدام ملی حفاظت از تنوع زیستی 
مدیر کل دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیک سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تهیه برنامه اقدام ملی حفاظت از تنوع زیستی در دستور کار معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان محیط زیست قرار دارد که امیدواریم در صورت تامین اعتبار امسال نهایی شود.

** حفاظت از گونه های گیاهی 
وی اظهار کرد: با توجه به برداشت بی رویه از گونه های گیاهی برنامه حفاظت از این گونه ها در دست اجرا است.

*** تقویت بانک ژن حیات وحش 
مبارکی گفت: تقویت بانک ژن حیات وحش نیز در دستور کار است و باید برای بهره مندی متقاضیان و محققان گونه های موجود در این بانک تقویت شود تا نیاز محققان به منابع طبیعی کاهش یابد.

*** نهایی شدن دستورالعمل حفاظت و بهره برداری از غارها 
وی افزود: دستورالعمل حفاظت و بهره برداری از غارها در کارگروه آن تهیه و نهایی شده و دو هفته پیش نیز ابلاغ شد.

*** منطقه زاگرس نقطه داغ ژنتیکی جهان 
همچنین شیرین ابوالقاسمی مدیر پروژه حفاظت از زاگرس مرکزی در این نشست گفت: طرح حفاظت از زاگرس مرکزی به یک برنامه بلند مدت تبدیل شد و صندوق جهانی محیط زیست ( جف) این پروژه را به دولت ایران تحویل داد.
وی با اشاره به اینکه در صدد هستیم که اعتبارات این برنامه برای ابتدای برنامه ششم توسعه تامین شود افزود: در هدف این برنامه پنج راهبرد اجرایی دیده و 6 برنامه پنح ساله نیز برای آن پیش بینی شد.
وی ادامه داد: 3 میلیون و 100 هزار هکتار از اراضی تحت پوشش این طرح رصد شد و مشخص شد 75 درصد مراتع در این وسعت تخریب شده اند که باید تلاش کنیم به پایداری برسیم که در این راستا ارزیابی توان اکولوژیک سرزمین یکی از ابزارهای حفاظت است که انجام شد.
ابوالقاسمی گفت: منابع ژنتیک موجود در زاگرس مرکزی بی نظیر و شناخته شده است و فائو اعلام کرده بود که زاگرس از نقاط ژنتیکی داغ دنیا است.

*** تهیه برنامه جامع مدیریت 7 تالاب در دستور کار 
در ادامه این نشست سلیمانی روزبهانی مدیر طرح حفاظت از تالاب های ایران نیز گفت: تهیه برنامه جامع مدیریت 7 تالاب چغاخور، هامون، میقان، آلاگل – آلما گل – آجی گل، حرای میناب، زریوار و حله بوشهر در دستور کار است و در مراحل نهایی قرار دارند.
وی تاکید کرد: هدف ما درگیر کردن جوامع محلی برای حفاظت از تالاب ها و بهره برداری خردمندانه از نها است که این کار در قالب طرح استقرار کشوارزی پایدار و معیشت جایگزین در حوضه آبریز دریاچه ارومیه اجرا و نتیجه خوبی به همراه داشته است.
سلیمانی به کارهای این طرح ملی اشاره کرد و گفت: تصمیم داریم طرح مدیریت تالاب ها را که در مجلس قبلی رد شده بود را دوباره مطرح و به مجلس جدید تقدیم کنیم، همچنین در حال تدوین راهبردها و برنامه اقدام حفاظت از تالاب ها هستیم که در حال نهایی شدن است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا