نشانگر زیستی جدیدی که خطر چاقی را افزایش می دهد

محققان به تازگی در پی تحقیقات خون نشانگر بیولوژیکی جدیدی را برای ایجاد چاقی شناسایی کرده اند. این نشانگر که پپتید نوروتنسین (peptide neurotensin) نام دارد مستقیما از چربی سوزی جلوگیری کرده و منجر به چاقی می شود. پپتید نوروتنسین به طور عمده در دستگاه گوارش و سیستم عصبی مرکزی تولید شده و با مصرف غذاهای چرب آزاد می شود. این ماده جذب اسید چرب در روده را تسهیل کرده و منجر به چاقی می شود.

خطر ابتلا به چاقی در افراد غیرچاقی که پپتید نوروتنسین آنها در بالاترین سطح قرار دارد نسبت به افرادی که پپتید نوروتنسین در پایین ترین سطح قرار دارد دو برابر است.

مارک اورز به عنوان راهبر این تحقیق از دانشگاه کنتاکی مارکی اطلاعات به دست آمده از مطالعات مربوط به سرطان و رژیم غذایی مالمو را مورد بررسی قرار داد. این گروه شامل 28 هزار زن و مرد با میانگین سنی 16 سال بوده و شامل اطلاعاتی نظیر وزن و مقاومت به انسولین می شد. محققان در 4 هزار و 632 عضو این گروه نمونه نشان دادند که میزان پپتید نوروتنسین افراد چاق یا مقاوم به انسولین نسبت به سایرین بیشتر است.

همچنین خطر ابتلا به چاقی در افراد غیرچاقی که پپتید نوروتنسین آنها در بالاترین سطح قرار داشت نسبت به افرادی که پپتید نوروتنسین در پایین ترین سطح قرار داشت دو برابر بود. این یافته ها حاکی از این هستند که پپتید نوروتنسین با ایجاد چاقی، مقاومت به انسولین و بیماری هایی مانند دیابت در رابطه مستقیم است.

اورز در این رابطه بیان کرد که: «یافته های ما طرز نگاهمان به پپتید نوروتنسین را دگرگون کرد. به نظر می رسد که  پپتید نوروتنسین از نظر متابولیکی صرفه جو است و جذب چربی های دریافتی را افزایش می دهد، با این حال با فراوانی چربی ها در رژیم غذایی غربی، پپتید نوروتنسین می تواند تاثیر زیان بخشی بر روی افزایش چاقی و بیماری های متابولیک مربوطه داشته باشد.»

منبع: engadget

ترجمه:  احمد محمد حسینی

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا