کاهش توان باروری با لوازم آرایش نامرغوب و امواج الکترومغناطیسی
به گفته دکتر پاک روش، در مسیر صنعتیشدن جامعه و مدرن شدن سبک زندگی، عوامل تهدیدکنندۀ سلامت باروری نیز افزایش یافته است و مراقبت در این زمینه باید از دوران جنینی و حتی پیش از آن آغاز شود.
وی با اشاره به این که از هفتۀ ششم تا هفته بیستم بارداری دستگاه تناسلی جنین شکل میگیرد، گفت: مهمترین زمان حفظ باروری همین دوره است. بنابراین مادر در این مدت باید به شدت مراقب باشد که عواملی مانند بیماریهای ویروسی، تغذیۀ نادرست و
آلودگیهای محیطی توان باروری فرزند در آینده را به خزر نیندازد.
دکتر پاکروش مصرف غذاهای آماده و کنسروها را بهدلیل داشتن مواد نگهدارنده برای باروری بسیار مضر دانست و تأکید کرد: چاقی مهمترین عامل از بین رفتن توان باروری در جامعۀ ما است که در نتیجۀ زندگی مدرن و کمتحرکی ایجاد شده است. ما از یک زندگی باز به یک زندگی بستۀ آپارتمانی وارد شدیم، پس باید فرهنگ زندگی آپارتمانی را با مقتضیات سلامت خودمان تطبیق دهیم، نه این که از سلامتمان برای این سبک از زندگی بگذریم.
همچنین، با اشاره به وجود سرب در برخی مواد آرایشی، خاطرنشان کرد: مصرف اینگونه لوازم آرایشی نامرغوب هم برای باروری مادر و جنین مضر است و خانمها باید نسبت به تأثیر این گونه مواد آرایشی آگاه باشند.
این متخصص ناباروری افزود: برخی خانمها سونوگرافیهای مکرر در دورۀ بارداری انجام میدهند که این کار بر توان باروری جنین در آینده، اثر نامطلوب دارد. سونوگرافی فقط باید با دستور پزشک و در موارد لازم انجام شود، زبرا قرارگرفتن زیاد در معرض امواج این دستگاه، بهویژه در شش ماه نخست بارداری، ممکن است تأثیرات منفی بر جنین داشته باشد.
بهگفتۀ دکتر پاکروش مصرف هرگونه دارو در دوران بارداری حتماً باید با مشورت پزشک متخصص زنان باشد، زیرا برخی داروها بر سیستم تناسلی جنین تأثیر میگذارند.
وی یادآور شد که مراقبتها پس از تولد نیز باید ادامه یابد و افزود: تغذیه با شیر مادر مهمترین عامل حفظ باروری در نوزاد است. زیرا شیر مادر با تقویت سیستم ایمنی نوزاد و محافظتش در برابر بیماریها، به حفظ توان باروری نیز کمک میکند. در دوران کودکی نیز باید مواظب تغذیۀ فرزندانمان باشیم، زیرا مصرف افراطی تنقلات و غذاهای آماده تأثیر منفی بر توان باروری کودکان در آینده دارد.
دکتر پاکروش با اشاره به امواج و آلودگیهای محیطی گفت: کنترل این معضل خارج از ارادۀ افراد است و مسئولان باید برای رفع این آلودگیها در سطح کلان تلاش کنند تا نرخ باروری کاهش نیابد. اما والدین هم باید مراقب آثار منفی امواج تلفن همراه بر باروری خود و فرزندانشان باشند و بازی کودک با این قبیل دستگاهها را محدود کنند.
این متخصص ناباروری پیشرفت ایران در زمینۀ تکنیکهای حفظ ناباروری را چشمگیر دانست و بیان کرد: مبتلایان به بیماری سرطان، پیش از آغاز درمان، میتوانند اسپرم، تخمک، جنین یا بافتهای تولید مثلی خود را فریز و ذخیره کنند تا پس از بهبود، در صورت تمایل بتوانند صاحب فرزند شود. همچنین خانمها و آقایانی که سنشان در حال بالارفتن است و هنوز ازدواج نکرده یا تصمیم به بارداری نگرفتهاند، میتوانند از این تکنیکهای حفظ باروری استفاده کنند.
گفتنی است در کمپینی که به مناسبت هفتۀ خانواده، تولید مثل و فرزندپروری در هفتۀ پایانی اردیبهشت برگزار میشود، زوجهای متقاضی میتوانند برای مشاورۀ رایگان بررسی وضعیت باروری در مراکز درمان سراسر کشور، به وبسایت www.bamaan.ir مراجعه و ثبت نام کنند.
No tags for this post.