اسماعيل قره خاني مدير فني اين شركت دانش بنيان روز يكشنبه در گفت وگو باايرنا با بيان اينكه مدريك در ايران باستان به معناي پسر باهوش بوده است، افزود: اين روبات سيار بسيار هوشمندانه عمل مي كند و تمام مواردي كه در خانواده روبات سيار يا موبايل روبات به آن نياز است، در اين روبات وجود دارد.
وي بيان كرد: اين روبات مي تواند اطراف خود را با سنسورهاي سونار ببيند و زماني كه مسير به آن داده مي شود تا حركت كند اگر مانعي جلوي راهش باشد آن را تشخيص مي دهد و مانع را دور مي زند؛ همچنين اين روبات سنسورهاي موقعيت ياب (جي پي اس) و قطب نما دارد و تمام آنچه كه نياز است موقعيت خود را گم نكند و بفهمد در كجا قرار دارد، در آن وجود دارد.
قره خاني با بيان اينكه اقدامات جديدي از جمله همكاري روبات ها با همديگر درحال شكل گيري است، افزود: اين روبات از طريق شبكه اي به رايانه مركزي كه فرمان را براي روبات مي فرستد، وصل مي شود و به اين طريق مي توان چند روبات را به طور همزمان روشن و مديريت كرد.
وي گفت: بر اساس بستر نرم افزاري كه در اين روبات ايجاد شده است، اينگونه روبات ها مي توانند از طريق شبكه به هم وصل شوند و هر كدام با آي پي خود از طريق شبكه با رايانه مركزي ارتباط داشته باشند؛ اين ويژگي قابليت تبديل شدن اين روبات به روبات صنعتي و يا حتي نظامي را نيز فراهم كرده است.
قره خاني با اشاره به اينكه يكي از مشتريان اين روبات مراكز تحقيقاتي و پژوهشي هستند، افزود: مهمترين تفاوت اين روبات با مشابه خارجي، اين است كه ساختار برنامه نويسي نمونه هاي خارجي بسته است و دانشجويان به لايه هاي برنامه نويسي روبات دسترسي ندارند، اما روبات مدريك در نرم افزار ساختار باز تهيه شده و دانشجو به تمام قسمت هاي روبات مي تواند دسترسي داشته باشد و با آن كاركند.
وي گفت: دانشجو مي تواند هر برنامه اي كه مي خواهد روي اين روبات پياده كند، در اين روبات هيچ چيزي از قسمت هوش مصنوعي آن مخفي نشده است و همه بخش هاي آن در دسترس دانشجو قرار دارد.
قره خاني با بيان اينكه ادعا نداريم روبات مدريك از لحاظ هوشي كامل است، افزود: هيچ فردي در دنيا نمي تواند ادعا كند كه روبات آن از هوش كاملي برخوردار است، اما هوش روبات مدريك مي تواند هر سال با توجه به نياز مراكز تحقيقاتي و پژوهشي كاملتر شود.