مرگ ناشی از نارسایی قلبی درایران 2 برابر آسیا است
دكتر محمد آقاجانی روز چهارشنبه در پنجمین كنگره بین المللی نارسایی قلبی ایران در سالن همایش های دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به این كه شیوع بیماری نارسایی قلب در ایران هشت درصد جمعیت بالای 60 سال است افزود: متاسفانه این میزان بالاتر از متوسط منطقه و آسیا است.
وی بر لزوم اقدامات جدی در این زمینه تاكید كرد و گفت: اقدامات مناسبی برای رفع كاهش این بیماری در كشور صورت گرفته است.
وی به تدوین سند بیماری های غیرواگیر در سال گذشته اشاره كرد و گفت: جزء مهم این سند مربوط به بیماری های قلبی و عروقی است كه تلاش می كنیم در سال جاری سند این بیماری را تنظیم، ابلاغ و اجرایی كنیم.
وی به اقدامات دیگر در این زمینه اشاره كرد وگفت: گسترش تجهیزات تشخیصی و درمان بیماری های قلبی و عروقی، گسترش بخش های ویژه بیمارستانی از جمله CCU و انتقال پزشكان متخصص را از دیگر اقدامات لازم در این زمینه اعلام كرد.
وی اظهاركرد: برنامه دیگری كه در سال گذشته آغاز شده با عنوان درمان سكته های قلبی است كه این طرح در 31 بیمارستان كشور آغاز شده و امسال در تلاش هستیم كه آن را در كلان شهرها گسترش دهیم.
وی به هزینه های درمان این بیماری اشاره كرد و گفت: هزینه درمان بیماری نارسایی قلبی دو برابر هزینه درمان سرطان است.
آقاجانی نارسایی قلب را یكی از مهم ترین مشكلات بهداشتی اعلام كرد و افزود: این بیماری علاوه بر هزینه های درمانی كه بر دوش خانواده و سلامت ایجاد می كند سبب ناتوانی افراد در فعالیت های روزمره می شود.
معاون وزیر بهداشت به علل افزایش نارسایی قلب اشاره كرد و گفت: پیرشدن جمعیت ، افزایش ریزفاكتورهای قلبی و عروقی و عدم تشخیص به موقع نارسایی قلبی از مهم ترین دلایل افزایش این عارضه است.
آقاجانی با اشاره به این كه اكثر بیماری های قلبی و عروقی با تغییر روش زندگی قابل پیشگیری هستند اظهاركرد: استعمال سیگار، رژیم غذایی ناسالم، افزایش وزن و كم تحركی از مهم ترین دلایل بروز این بیماری می باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به آمار جهانی در خصوص نارسایی قلبی اشاره كرد و گفت: براثر سازمان بهداشت جهانی سالانه 17.5 میلیون نفر در دنیا بر اثر این بیماری فوت می كنند.
معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی بیان كرد: بیش از سه چهارم این مرگ ها در كشورهای در حال توسعه رخ می دهد.
وی گفت: حدود 20 میلیون نفر در سراسر دنیا به بیماری نارسایی قلب مبتلا هستند و شیوع این بیماری در هر دهه دو برابر می شود.