دوري ازديابت و بيماري هاي قلبي با مصرف شكلات تلخ
شكلات اغلب به عنوان درماني توصيه مي شود كه فقط هر از گاهي مي توان از آن لذت برد.با توجه به ميزان بالاي چربي و قند شكلات تعجبي ندارد كه مصرف بيش از اندازه شكلات مي تواند به ايجاد مشكلات سلامتي مانند پوسيدگي دندان و چاقي منجر شود.
با اين وجود مطالعات روزافزوني نشان مي دهند كه مصرف منظم و كم شكلات به ويژه شكلات تلخ مي تواند فوايد سلامتي قابل توجهي داشته باشد.
شكلات تلخ بيشترين ميزان كاكائو را دارد به اين معني كه داراي بالاترين سطح آنتي اكسيدان ها به ويژه فلاونوئيدها است ؛ فلاونوئيدها مولكول هايي هستند كه مي توانند از برخي اشكال آسيب سلولي پيشگيري كنند.
در اين مطالعه محققان دانشكده پزشكي دانشگاه وارويك در انگليس مصرف شكلات را در افراد 18 تا 69 ساله در بخشي از يك مطالعه تحت عنوان 'مشاهده خطرات قلبي و عروقي' بر روي هزار و 153 نفر در لوكزامبورگ بررسي كردند.
محققان داده ها در مورد مصرف شكلات را از روي پرسشنامه هاي غذايي كه افراد به دفعات پر مي كردند، بدست آوردند.
محققان در صدد بررسي اين موضوع برآمدند كه آيا مصرف شكلات با مقاومت انسوليني ( كه در آن مورد سلول هاي بدن به طور موثري به انسولين واكنش نشان نمي دهند)افزايش خطر ابتلا به ديابت نوع دو و بيماري قلبي ارتباط دارد يا نه.
محققان همچنين چگونگي تاثير مصرف شكلات را بر سطوح آنزيم كبدي كه معياري براي عملكرد كبد است، بررسي كردند.
در اين مطالعه 81.8 درصد از افراد مورد مطالعه بطور متوسط روزي 24.8 گرم شكلات مصرف مي كردند.محققان در مقايسه با افرادي كه هر روز شكلات مصرف نمي كردند، متوجه شدند: افرادي كه روزانه شكلات مصرف مي كنند مقاومت انسوليني كمتر و سطوح آنزيم كبدي بهبود يافته اي داشتند.
اين نتايج حتي بعد از در نظر گرفتن سن، جنسيت، تحصيلات، شيوه زندگي و عوامل غذايي همچنان صادق بود.
محققان مي گويند: عوامل غذايي از جمله مصرف چاي و قهوه كه سرشار از آنتي اكسيدان پلي فنول هستند، اين پتانسيل را دارند كه فوايد شكلات را براي كاهش عوامل خطرسازقلبي و عروقي افزايش دهند.
به گزارش ايرنا از پايگاه اينترنتي مديكال نيوز تودي، محققان مي گويند: افرادي كه شكلات مي خوردند از لحاظ بدني فعال تر، جوان تر و تحصيلات بيشتري نسبت به افرادي داشتند كه شكلات نمي خوردند.نتايج اين تحقيق در مجله British Journal of Nutrition منتشر شده است.