ارتباط مصرف گوشت قرمز با بالا رفتن سن بیولوژیک
کارشناسان معتقدند برخلاف سن شناسنامهای، سن بیولوژیکی ارتباط نزدیکی با بروز بیماریهای مرتبط با افزایش سن از جمله زوال عقل دارد.
یکی از فاکتورهای تعیین کننده سن بیولوژیکی میزان Serum phosphate در بدن است، مادهای که با مصرف گوشت قرمز افزایش مییابد. به گفته محققان حتی افزایش خفیف این ماده سرعت بالا رفتن سن بیولوژیک را تسریع میکند. همچنین این مشکل در بین مردان ساکن مناطق فقیرنشین جدیتر است.
در این مطالعه عادت غذایی بیش از 600 نفر از ساکنان مناطق محروم و غیرمحروم گلاسکو در اسکاتلند مورد بررسی قرار گرفت. محققان به منظور ارزیابی چگونگی تاثیر مصرف گوشت قرمز بر بیولوژیک، سطح Serum phosphate و شاخص های سن بیولوژیک را بررسی کردند.
نتایج به دست آمده نشان داد سطح فسفات در میان مردان ساکن مناطق محروم گلاسکو ارتباط نزدیکی با دفعات مصرف گوشت قرمز در آنان دارد. به اعتقاد محققان، مصرف افراطی گوشت قرمز به دلیل محدودیت دسترسی آنان به غذاهای باکیفیت و سالم است.
به گزارش ایسنا، به گفته محققان سطح بالای فسفات با کاهش عملکرد کلیه و بروز بیماریهای مزمن کلیوی نیز مرتبط است.
No tags for this post.