به گزارش پايگاه اطلاع رساني سازمان حفاظت محيط زيست، اين گزارش نشان مي دهد كه وزارت آموزش و پرورش گامهاي موثري براي آموزش محيط زيستي معلمان، ايجاد ساختار تشكيلات محيط زيستي، تشكيل كميته محيط زيست در سطح ادارات كل آموزش و پرورش، گنجاندن مطالب مرتبط با موضوعات محيط زيست در كتب درسي برداشته شده است. همچنين اقدامات اجرايي انجام شده در جهت مديريت سبز نيز بسيار قابل توجه است.
همچنين اين وزارتخانه با ايجاد تغييراتي در ساختار تشكيلاتي خود تلاش كرده با اصلاح ساختارها جايگاه محيط زيست را به عنوان يكي از اركان اساسي آموزشي در اين وزارتخانه ارتقاء بخشد كه از جمله آن تشكيل هسته محيط زيستي در معاونت تربيت بدني و سلامت، كار گروه محيط زيست، كميته محيط زيست در سطح ادارات كل آموزش و پرورش استاني را مي توان نام برد.
برگزاري دورههاي آموزشي ضمن خدمت براي كاركنان اين وزارتخانه با موضوعات مرتبط با محيط زيست در 20 استان كشور و افزوده شدن سرفصل هاي درسي مرتبط با محيط زيست در مقاطع مختلف درسي از ديگر اقدامات زيست محيطي اين وزارتخانه است.
در ارتباط با شاخص مديريت سبز نيز با توجه به گزارش هاي ارائه شده جهت كاهش مصرف كاغذ، انرژي و آب، آموزش دانش آموزان در 55 مدرسه در سراسر كشور در ارتباط با مديريت پسماند و آموزش تفكيك زباله در 190 مدرسه شمال تهران مي توان نمره قابل قبولي به اين وزارتخانه داد.
امضا تفاهم نامه هاي محيط زيستي بين وزارت آموزش و پرورش و سازمان حفاظت محيط زيست، دانشكده محيط زيست دانشگاه تهران، سازمان مديريت پسماند شهرداري تهران و يونيسف نشان از تلاش اين وزارتخانه در ايجاد همكاريها با ساير دستگاهها در ارتقاء توان محيط زيستي دارد.
كارنامه محيط زيستي دستگاههاي اجرايي در دو سال نخست دولت يازدهم توسط معاونت آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محيط زيست منتشر شد و اين اقدام به اين معنا است كه دولت به عنوان حافظ منافع ملت و مجري حركت به سوي توسعه پايدار بيش و پيش از مردم، خود را پايبند به اصول حفاظت از طبيعت مي داند.
كارنامه حاضر بر اساس شاخص هاي عمومي و اختصاصي هر بخش و ارزيابي ميزان دستيابي به اهداف تعيين شده، عملكرد دستگاههاي دولتي را در معرض قضاوت و رده بندي قرار داده است.
نبايد از نظر دور داشت كه دستگاههاي دولتي در سخت ترين شرايط اقتصادي و با وجود تحريمها، موضوع محيط زيست را مورد پيگيري قرار دادهاند.
بر اساس تكليف قانوني استفاده شده از ماده 190 قانون برنامه پنجم توسعه و آيين نامه اجرايي مربوطه، تمام دستگاه هاي اجرايي، موسسات و نهادهاي عمومي غيردولتي موظف هستند براي اعمال سياست هاي مصرف بهينه منابع پايه و محيط زيست نسبت به كاهش مصرف انرژي، آب، برق، گاز، مواد اوليه و تجهيزات مانند كاغذ، اقدام كنند.