بهبود عملكرد ورزشكاران با شكلات تلخ
محققان كلينيك مايو با اشاره به اين كه شكلات و كاكائو در كاهش خطر بيماري قلبي نقش دارند، افزودند كه فلاوانول هاي موجود در دانه هاي كاكائو اثر آنتي اكسيداني دارند كه آسيب سلولي ناشي از بيماري قلبي را كاهش مي دهد.
همچنين اين فلاوانول ها مي توانند به كاهش فشار خون و بهبود عملكرد عروق كمك كنند.
يكي از فلاوانول هاي موجود در دانه هاي كاكائو و شكلات تلخ ' كتيچين' است كه توليد اكسيد نيتريك را در بدن افزايش مي دهد.
آب چغندر به دليل محتواي بالاي نيترات آن در ميان ورزشكاران به عنوان ابزاري براي بالا بردن عملكرد ورزشي، پر طرفدار است.
بر اين اساس، يك محقق دانشگاه كينگستون در لندن درصدد بررسي اين موضوع برآمد كه آيا شكلات تلخ نيز مي تواند همان مزاياي چغندر را ارائه دهد يا خير؟
تيم تحقيق در اين مطالعه 9 دوچرخه سوار آماتور را مورد بررسي قرار دادند. محققان به منظور برخورداري از بستري براي مقايسه، ابتدا از تمامي دوچرخه سواران مورد بررسي، آزمون هاي ابتدايي تناسب اندام گرفتند سپس آنها را به دو گروه تقسيم كردند؛ يك گروه براي دو هفته يكي از تنقلات روزانه خود را با حدود 50 گرم شكلات تلخ و گروه دوم با شكلات شيري تعويض كردند.
بعد از دو هفته دوچرخه سواران يك سري آزمايش هاي ورزشي دوچرخه سواري انجام دادند و محققان ضربان قلب و سطح مصرف اكسيژن آنها را اندازه گرفتند.
آنها متوجه شدند كه دوچرخه سواران بعد از مصرف شكلات تلخ، در حين دوچرخه سواري با سرعت متوسط، اكسيژن كمتري مصرف مي كردند.
محققان خاطر نشان كردند: شكلات تلخ و آب چغندر سطح اكسيد نيتريك را افزايش مي دهند و به اعتقاد ما مكانيسم و عامل اصلي در نتايج فوق است.
آنها ادامه دادند: ما متوجه شديم كه افراد بعد از مصرف شكلات تلخ مي توانند به طور موثري براي مدت زمان طولاني تري دوچرخه سواري كنند .
تحليلگران ورزشي نيز كه در اين مطالعه مشاركت داشتند، نتيجه اين تحقيق را در مورد تاثير مفيد مصرف شكلات تلخ در افزايش عملكرد ورزشكاران تاييد كردند.
با اين وجود و براساس هشدار محققان، تمامي مزايايي كه تاكنون براي مصرف شكلات مطرح شده است، هنوز مورد تاييد نيست و از اين رو، لازم است كه مصرف آن در حد اعتدال باشد زيرا چربي هاي اضافه و قند آن مي تواند به افزايش وزن و ساير مشكلات سلامتي منجر شود.
به گزارش ايرنا از پايگاه اينترنتي مديكال نيوز تودي، نتايج اين تحقيق در مجله International Society of Sports Nutrition منتشر شده است.