استان بوشهر رتبه نخست ابتلا به بیماری دیابت در کشور
دکتر علیرضا رئیسی روز سه شنبه در همایش سفیران سلامت دانش آموزی افزود: 62 درصد مردم استان بوشهر چاق و در معرض ابتلا به بیماری دیابت قرار دارند.
وی تصریح کرد: افرادی که به تازگی به بیماری دیابت نوع دو مبتلا شده اند اگر تنها پنج درصد از وزن خود را کاهش دهند بدون دارو می توانند دیابت خود را کنترل کنند.
رئیسی همچنین بیماریهای قلبی و عروقی را از جمله عوامل مرگ و میر در استان بوشهر ذکر کرد و گفت: با توجه به روند تغییر بیماریها از واگیردار به بیماریهای غیر واگیر، در زمان حاضر 42 درصد مرگ و میرهای این استان در اثر شیوع بیماریهای قلبی و عروقی است.
وی یادآور شد: همچنین از هر دو نفر یک نفر از افراد بالای 50 سال مبتلا به فشار خون هستند و از هر دو نفر مبتلا به فشار خون یک نفر از بیماری خود اطلاع ندارد و از هر دو نفر یک نفر از افرادی که از بیماری خود اطلاع دارد دارو را به درستی مصرف نمی کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: تغذیه ناسالم، استفاده بیش از حد از فست فودها، کم تحرکی، چاقی و دخانیات از عوامل خطرزا در بسیاری از بیماریها هستند.
به گفته رئیسی، 20 درصد مردم با سن بالای 30 سال در استان بوشهر دخانیات مصرف می کنند و خانمهای بوشهری رتبه نخست مصرف دخانیات از نوع قلیان را در کشور به خود اختصاص داده اند.
رئیسی اظهار کرد: نمک، شکر و روغن به عنوان سه سم مهم در دنیا معرفی شده اند که برای سالم ماندن باید با آنها مقابله کرد.
وی تاکید کرد: برای مقابله با بیماریها، مشارکت مردم به خصوص جوانان در ترویج فرهنگ پیشگیری و مبارزه با این نوع بیماریها و ترویج نحوه درست زندگی در جامعه ضروری است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: از نظر اقتصادی از هر 1.5دلاری که در حوزه پیشگیری و بهداشت صرف می شود 60دلار در درمان صرفه جویی می شود و با خود مراقبتی 50 درصد تختهای بیمارستانی خالی می شود.
رئیسی با بیان اینکه افزایش سواد سلامت در سطح استان از برنامه های دانشگاه علوم پزشکی بوشهر است تصریح کرد: برهمین اساس در هر خانواده بوشهری هر فردی که بیش از هشت کلاس سواد داشته باشد به عنوان سفیر سلامت خانوار معرفی می شود.
وی یادآور شد: تاکنون شش هزار نفر در طرح سفیران سلامت خانوار استان بوشهر شرکت کرده اند و تا پایان سال این جمعیت به 20 هزار نفر افزایش می یابد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: در استان بوشهر تفاهم نامه های متعددی با آموزش و پرورش از جمله در زمینه بهداشت دهان و دندان به امضا رسیده که با همکاری مربیان بهداشت امسال مرحله دوم وارنیش فلوراید در مدارس استان برگزار و 80 درصد مدارس زیر پوشش این طرح قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه افراد بالای 50 سال به بالای استان بوشهر در حدود 20 دندان خراب دارند یادآور شد: در راستای اجرای طرح بهداشت دهان و دندان در استان 62 مرکز دندانپزشکی تجهیز، 12 مرکز جامع پبیشگیری از بیماریهای دهان و دندان در حال راه اندازی و 10 خودرو سیار نیز برای ارائه خدمات بهداشتی در زمینه دهان و دندان در کنار مدرسه های دور دست استان مستقر می شوند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر نیز گفت:توجه به بحث سلامتی در جامعه به خصوص برای دانش آموزان به عنوان آینده سازان بسیار مهم است.
ناصر کرمی افزود:با اجرای طرح سفیران سلامت در مدارس، دانش آموزان به عنوان پیام آوران سلامتی در جامعه ایفای نقش می کنند.
وی تصریح کرد: توانمندسازی دانش آموزان در بخش سلامت و بهداشت و انتقال این مفاهیم از سوی آنان به جامعه در کاهش عوامل بیماری زا موثر است.
کرمی گفت: آموزش سبک زندگی سالم، آموزش روانی، اصول بهداشت فردی و جمعی، پیشگیری از بیماریها، توجه به تحرک بدنی و ورزش از سیاستهای آموزش و پرورش است.
به گزارش ایرنا , وی یادآور شد: طرح سفیران سلامت در یکهزار و 313کلاس درس برای سه هزار و 939 دانش آموز در استان بوشهر اجرا می شود.