شناسایی 2 میلیون مورد جدید مبتلا به دیابت سالانه در جهان
دکتر محمدرضا بختیاری روز سه شنبه در این کنگره اظهار کرد: همچنین سالانه 30 میلیون مورد انتقال خون در آزمایشگاه های تشخیصی در جهان انجام و 44 هزار مورد جدید سرطان خون (لوسمی) در این آزمایشگاه ها شناسایی می شود که در روند درمان و بهبود بیماری بسیار موثر است.
وی افزود: به طور کلی آمارها نشان می دهند که بین 70 تا 80 درصد تصمیم گیری های بالینی اعم از تشخیص و درمان بر اساس پاسخ آزمایشگاه های بالینی صورت می گیرد و در برخی از بیماری های مرتبط با غدد درون ریز و قلبی این میزان بیش از 90 درصد است.
دبیر علمی نهمین کنگره بین المللی و چهاردهمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران گفت: این درحالی است که آزمایشگاهیان روزانه در معرض انواع آلودگی های شیمیایی، صوتی، میکروبی و هسته ای هستند و در چنینی شرایطی تلاش می کنند پاسخگوی نیازهای پزشکی بیماران باشند و جواب صحیح را ارائه دهند.
بختیاری به همزمانی زادروز حکیم سیداسماعیل جرجانی با روز آزمایشگاهیان (30 فروردین ماه) اشاره کرد و افزود: در روزگاری که زبان عربی بر علوم مختلف تسلط یافته بود، حکیم جرجانی با تلاش فراوان سعی کرد با زبان فارسی علم را به درون جامعه ببرد و به این ترتیب امکان فهم و درک آن را برای عموم فراهم کرد.
دبیر علمی این کنگره همچنین در مورد تعداد مقالات ارسال شده به دبیرخانه کنگره گفت: تعداد 466 مقاله به دبیرخانه ارسال شده بود که از این تعداد پس از انجام داوری ها، 121 مقاله در قالب 22 سخنرانی و 254 مقاله در قالب پوستر ارائه می شود.
بختیاری به برگزاری 20 کارگاه علمی کاربردی در جریان این کنگره اشاره کرد و افزود: همچنین نمایشگاهی شامل تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی با هدف ارائه آخرین فناوری های این حوزه در حاشیه این کنگره برپا شده است.
نهمین کنگره بین المللی و چهاردهمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران از امروز سه شنبه 31 فروردین تا سوم اردیبهشت ماه در مرکز همایش های رازی درحال برگزاری است.