كاهش خطر ابتلا به سرطان ها با افزایش ویتامین D در بدن

برای مشخص شدن این كه چه میزان ویتامین D برای كاهش خطر ابتلا به سرطان لازم است، محققان دانشكده پزشكی دانشگاه كالیفرنیا- سن دیگو در مقاله ای در مجله PLOS One ، چگونگی آنالیز ارتباط میان این ویتامین و خطر ابتلا به سرطان را تشریح كردند.
این مطالعه تمام سرطان های تهاجمی را به استثنای سرطان پوست در بر دارد. 
ویتامین D كه به واسطه قرار گرفتن در معرض نور خورشید در بدن تولید می شود، به تنظیم سطوح كلسیم و فسفات كمك می كند.
سدریك گرلاند یكی از نویسنده های این تحقیق و استاد بخش پزشكی خانواده و سلامت عمومی در دانشكده پزشكی دانشگاه كالیفرنیا- سن دیگو ، نخستین بار در دهه 1980، ایده ارتباط میان پایین بودن میزان ویتامین D با خطر ابتلا به سرطان را مطرح كرد.
وی و برادرش در آن زمان دریافتند افرادی كه در مناطق بسیار مرتفع زندگی می كنند و در نتیجه دسترسی كمتر به نور خورشید دارند، ویتامین D در خون آنها كمتر است و بیشتر احتمال دارد كه به سرطان روده مبتلا شوند. 
از آن زمان به بعد، مطالعات بیشتری كه توسط برادران گرلاند و سایر محققان انجام شد، بر وجود ارتباط میان پایین بودن میزان ویتامین یاد شده با سایر انواع سرطان ها از جمله سرطان سینه، ریه و مثانه دلالت می كند. 
گرلاند در تحقیق جدید درصدد برآمد كه دریابد چه میزان ویتامین D در خون، خطر ابتلا به سرطان را به طور موثر كاهش می دهد.
محققان از نتایج دو نوع مطالعه مختلف استفاده كردند: نخست، مطالعه بالینی هزار و 169 زن و دیگری مطالعه آینده نگرانه درباره هزار و 135 زن بود.
متوسط 25 هیدروكسی ویتامین D در خون افراد شركت كننده در مطالعه بالینی، 30 نانوگرم در میلی لیتر و در داده های مربوط به گروه مطالعه آینده نگرانه، 48 نانوگرم در میلی لیتر بود.
محققان متوجه شدند كه میزان شیوع سرطان در گروه مطالعه بالینی (كه میزان ویتامین در آنها كمتر از سطح متوسط بود) بیشتر از گروه مطالعه آینده نگرانه بود.
این ارقام به ترتیب هزار و 20 مورد در 100 هزار نفر-سال و 722 مورد در 100 هزار نفر- سال بود.
محققان همچنین متوجه شدند كه با افزایش سطوح 25 هیدروكسی ویتامین در خون میزان سرطان كاهش می یابد.
همچنین بر اساس نتایج این مطالعه، زنانی كه سطوح ویتامین D در خونشان 40 نانوگرم در میلی لیتر و یا بالاتر بود، 60 درصد كمتر از زنانی كه سطوح این ویتامین در خونشان 20 نانوگرم در میلی لیتر و یا كمتر بود، در معرض خطر ابتلا به سرطان قرار داشتند. 
به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی مدیكال نیوز تودی، محققان در نتیجه گیری خود اعلام كردند: زمانی كه سطوح ویتامین D در خون به 40 نانوگرم در میلی لیتر می رسد، می توان شاهد كاهش خطر ابتلا به سرطان بود و زمانی كه سطوح این ویتامین در خون به بیش از این میزان می رسد، خطر ابتلا به سرطان باز هم بیشتر كاهش می یابد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا