مهر تایید سازمان غذا و دارو بر سلامت فرآورده های تراریخته

دکتر حسین رستگار در گفت‌و‌گو با ایسنا، اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی بر تولید و واردات محصولات تراریخته، وزارت بهداشت بر سلامت محصولات و فرآورده های مورد مصرف خوراکی انسان و سازمان حفاظت محیط زیست بر جنبه های زیست محیطی گیاهان تراریخته رهاسازی شده نظارت دارند. بر این اساس کشت محصولات تراریخته تا زمانی که به مرحله عرضه به بازار برای مصرفی انسانی نرسیده باشند نیازی به مجوز وزارت بهداشت ندارد.

وی خاطرنشان کرد: سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت بر تمامی فرآورده های تراریخته وارداتی و تولیدی که مصرف خوراکی دارند نظارت دارد و این قبیل محصولات که پس از بررسی مستندات و انجام ازمایش های لازم مجوز وزارت بهداشت را اخذ کرده اند از لحاظ ایمنی و سلامت کاملا مورد تایید هستند. البته ممکن است فرآورده هایی به صورت قاچاق به کشور وارد شوند که طبعا با توجه به عدم بررسی و کنترل آنها توسط وزارت بهداشت تاییدیه لازم را ندارند.

مدیر کل آزمایشگاه های مرجع کنترل غذا و دارو سازمان غذا و دارو اخیرا در یک مناظره تلویزیونی از محصولات تراریخته به عنوان شمشیری دو لبه یاد کرده بود که برخی مخالفان این محصولات، این تعبیر را به مفهوم اذعان وی به مضر بودن محصولات تراریخته! مطرح کرده بودند.

رستگار در این زمینه توضیح داد که منظور وی از تعبیر شمشیر دو لبه، مضر بودن تراریخته ها نیست بلکه به عقیده وی نه فقط داروها و مکملهای ورزشی که حتی آب هم در صورت مصرف غیراصولی، نظارت نشده و بیش از حد می تواند زیانبخش باشد و به عنوان شمشیری دو لبه عمل کند.

وی تصریح کرد: در مورد محصولات تراریخته هم مثل همه محصولات و فرآورده هایی که به مصرف خوراکی و غیرخوراکی می رسند ضوابط و استانداردهای ملی و بین‌المللی وجود دارد که عرضه آنها منوط به رعایت این ضوابط است. در کشور ما هم محصولات تراریخته از جمیع جهات بررسی شده و در صورت انطباق با ضوابط لازم، مجوزهای قانونی را اخذ می‌کنند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا