تاثیر تغییرات آب و هوا در تولید غذا، 500 هزار تلفات به دنبال دارد
این تحقیق که در مجله Lancetمنتشر شده است ، نشان می دهدکه سه چهارم این مرگ و میر ها احتمالا در چین و هند اتفاق می افتد.
این مطالعه که بر اساس الگوی یارانه ای انجام شده است نشان می دهد که تا سال 2050 ، سطوح کمتر مصرف میوه و سبزیجات می تواند مرگ و میر ناشی از سوء تغذیه را دو برابر کند.
مارکو اسپرینگمن و همکارانش از دانشگاه آکسفورد که این مطالعه را انجام داده اند، در یک بیانیه خبری نوشتند، این محکم ترین مدرک از تاثیر تغییر مخرب آب و هوا بر تولید غذا و سلامت در سراسر جهان است.
وی با اشاره به اینکه این تاثیر در 155 کشور جهان پیش بینی شده است، گفت: در بیشتر تحقیقات امنیت غذایی مورد بررسی قرار گرفته است اما تحقیقات اندکی اثرات گسترده تر تولیدات کشاورزی را بر سلامت بررسی کرده اند.
محققان خاطر نشان کردند که تغییرات در موجودی و مصرف غذا همچنین بر رژیم غذایی و عوامل خطر ساز مرتبط با چاقی مانند مصرف کم میوه و سبزیجات، گوشت قرمز و وزن بالای بدن تاثیر می گذارد.
آنها افزودند: این تغییرات می توانند خطر ابتلا به وضعیت هایی مانند بیماری قلبی، سکته مغزی و سرطان و مرگ ناشی از این بیماری ها را افزایش دهند.
آنها تاکید کردند: تا زمانیکه اقدامی برای کاهش گازهای گلخانه ای در سراسر جهان اتخاذ نشود، تغییر آب و هوا می تواند متوسط موجودی غذا به ازای هر فرد را به حدود 3 درصد، مصرف میوه و سبزیجات را به حدود چهار درصد و مصرف گوشت قرمز را تا 0.7 درصد کاهش دهد.
همچنین محققان پیش بینی کردند که این تغییرات می تواند به حدود 530 هزار مرگ و میر بیشتر افراد بزرگسال در سال 2050 منجر شود.
همچنین بر اساس این مطالعه کشورهای کم درآمد و با درآمد متوسط احتمالا بیشترین آسیب را از اثرات تغییر آب و هوا بر تولید غذا متحمل خواهند شد. مناطقی که اساسا تحت تاثیر قرار خواهند گرفت عبارتند از کشورهای واقع در غرب اقیانوس آرام (با 264 هزار نفر تلفات) و کشورهای واقع در جنوب شرق آسیا (با 164 هزار نفر تلفات).
از سوی دیگر بر اساس ارزیابی این محققان، چین و هند بیشترین تاثیر ناشی از تغییرات آب و هوا را بر موجودی غذا متحمل خواهند شد که در نتیجه آن 248 هزار نفر در چین و 136 هزار نفر در هند جان خود را از دست خواهند داد.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، محققان همچنین با بررسی یک سناریوی متضاد متوجه شدند که در آینده بدون تغییرات آب و هوایی موجودی غذا افزایش می یابد و از مرگ و میر 1.9 میلیون نفر پیشگیری می شود.